Alaplı Halk Eğitim Merkezi'nin 30 branşta açtığı 92 kursa bin 534 kursiyerin katıldığını belirten Müdür Uludağ, "Halkın katılımından memnunuz. Faaliyetlerimizi çeşitlendiriyor ve insanlarımızı yeni bilgiler veriyoruz? dedi.

Alaplı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ yapılan ve yapılması düşünülen çalışmalar ile ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Alaplı halkının Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara gösterdiği ilgiden memnun olduğuna dikkati çeken Uludağ toplam 30 branşta 92 kurs açıldığını açılan bu kurslarla vatandaşlara yeni bilgiler ve yeni meslekler öğrettiklerini kaydetti.
Uludağ yaptığı açıklamasında, "Ge çen senenin programını sürdürüyoruz ama planlarımızı yaptık, yeni kurslar açılacak. Halk Eğitim Merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Ana-Kız Okuldayız" kampanyasını Alaplı'da da sürdürüyoruz. Alaplı'nın köylerinde, mahallelerinde okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğreteceğiz. Birde kendisini yetiştirmiş vatandaşlarımızı ilkokul mezunu yapmayı planlıyoruz. Okuma-yazma kursundan mezun olan vatandaşlarımızın açık öğretim okumasına yardımcı olmayı planlıyoruz. Köylerimizden şehir merkezine ulaşımının zaman zaman aksadığını bildiğimiz için, köylerimize gezici bilgisayar kursları yapıyoruz.

KÖYLERDE KURSLAR
Bu proje için 15 adet bilgisayar tahsis ettik. Gezici Bilgisayar Kursunu köylerimizde eğitim için uygun olan yerlere kuruyoruz. Bölücek Köyü, Hasanlı Köyü ve Alioğlu Köyü bu uygulama için sıradalar. Bu uygulama Bölücek Köyünde başlayacak. İşkur ile işbirliği yapılarak İMEP projelerini uygulayacağız.

30 BRANŞTA 92 KURS
Alaplı Halk Eğitim Merkezi'nde 30 branşta 92 kursun açıldığını ve bu açılan kurslara 1534 kursiyerin katıldığı belirten Uludağ, ayrıca Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sosyal faaliyetlere de 1200 kişinin katıldığı söyledi.

MESLEKLE TANIŞTIRIYORUZ
2009-2010 Eğitim ve öğretim yılında bilgisayar kullanımı, bilgisayarlı muhasebe, autocad, takı tasarım, ahşap boyama, kumaş boyama, iş makinesi kullanım kursu, tıp sekreterliği, kestane şekeri yapım kursu gibi değişik kursların yanın da, İş-Kur ile ortaklaşa Bilgisayar Kullanımı, Takı Tasarım Kurslarının da açılacağına dikkati çeken Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Uludağ, "Alaplı halkının katılımlarından memnunuz. Daha da artacağına inanıyorum. Faaliyetlerimizi çeşitlendiriyoruz. İnsanlarımızı yeni bilgiler ve yeni mesleklerle tanıştırıyoruz" dedi.