Alaplı Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik meslek tanıtımları sürüyor. Okuldan mezun olacak öğrencilere Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinden  Dr. Recep Erdoğan  doktorluğu  tanıttı.

Okula geldiğinde okul öğrencilerinden Rabia Yiğit ,okul müdürü ve müdür yardımcalrı tarafından karşılan Erdoğan'a çiçek verildi. Rabia Yiğit bir süre önce kaza sonucu kolunu kırmıştı.Tedavisi Ortapedi Uzmanı Dr.Recep Erdoğan tarafından yapılmıştı.

 

Önce kendi öğrencilik hayatını anlatan Erdoğan çok büyük zorluklar içinde okuduğunu,zor şartlar altında doktorluk eğitimini tamamladığını kendisinin fakir olduğundan eğitimi boyunca destekleyenleri unutmadığını söyledi.

Tıp eğitiminin diğer mesleklere göre farklılığı olduğunu söyleyen ve ilk yıllarda insana sıkıcı gelebileceğini söyleyen Dr. Recep Erdoğan , okulun 6  yıllık olduğunu belirterek "Ancak ikinci sınıftan itibaren anatomi ve patoloji eğitimleri insana değişik gelir. 4 ve 5 sınıflarda klinik çalışması insana yakınlık nedeniyle daha zevklidir. Son sınıfta yapılan stajın ardından intor olarak çalışılır ve pratisyen doktor olarak okuldan mezun  olursunuz" dedi.
Doktorluk mesleğini ilerletmek için uzmanlık sınavına girildiğini ancak bu sınavın oldukça zorlu olduğunu söyleyen Dr. Recep Erdoğan  "Doktorluk çok zevkli bir meslek ancak önce insanı sevmelisiniz çünkü sürekli insanla çalışıyorsunuz. Pratisyen bir doktor olarak çok iyi bir geliri yoktur. Ne olursanız olun mesleğinizin en iyisi olun Mesleğinizde uzmanlaşın"  dedi.