Zonguldak ve ilçelerinde Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen sarı basın kartına sahip gazeteci sayısı; ikisi sürekli sarı basın kartı olmak üzere toplam 31 kişi.

Türkiye ortalamasında ise Zonguldak 61 il merkezini geride bırakırken, Ardahan ve Bingöl'de ise sarı basın kartına sahip olan gazeteci bulunmuyor.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, sarı basın kartının avantajlarını artırmak için çalışmalarını çok yönlü sürdürürken, bu karta sahip gazetecilerin isimlerini il il http:// www.byegm.gov.tr-/basinkartisahipleri/Default-.aspx adresinde yayımlıyor.
Zonguldak ve ilçeleri sarı basın kartı üye sayısı ile 81 il arasında 20. sırada bulunuyor. Zonguldak; Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitmlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Kahraman Maraş, Karabük, Kara-man, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yalova ve Yozgat illerinin önünde yer alıyor. Bu 61 il arasında Ardahan ve Bingöl'de ise sarı basın kartı sahibi bir tek gazeteci bile yok. Sürekli sarı basın kartına sahip gazeteci sayısı Zonguldak'ta iki. Bu iki gazetecinin isimleri ise 001169 notu kartı ile Bedri Erel ile 003966 kart nosuyla Kenan Çavuşoğlu. 31 sarı basın kartına sahip gazetecinin bulunduğu Zonguldak il ve ilçelerinde iki sürekli sarı basın kartının dışında kalan sarı basın kartı bulunuyor. Bu kart sahiplerinin en kıdemlisi ise Zonguldak Valiliği'nin İl Basın Kontrol Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Zafer Alas.
Gazeteniz Önder'in İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş ile Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'ta sarı basın kartı taşıyor. Ayrıca Sayfa editörümüz Derya Cebesoy da sarı basın kartı sahibi olabilmek için başvuru süresinin dolmasını bekliyor.