Kısa adı ZERÇEV olan Ereğli Çevresi Kalkındırma Derneği'nin bünyesinde faaliyet gösteren (ERİŞGEM) Kaynakçılık Eğitim Merkezi İş-Kur ile birlikte yaptığı kaynakçı yetiştirme projesi başladı.
Kaynakçılık kursuna işsiz, göç nedeniyle meslek sahibi olmadığı için iş bulamayan gençleri İş-Kur Müdürü Cemal Yiğit, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Özkan, Erişgem Müdürü Mustafa Sunmaz'dan oluşan komisyon, mülakat sonucu 50 kursiyerin seçimini yaparak yaklaşık 4 ay sürecek kaynakçılık eğitimlerinin başladığı bildirildi.
ZERÇEV-ERİŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır açıklamasında, "Ülkemizde ve bölgemizde işsizlik artarak devam etmekte TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamları ve sanayideki artış sevindirici, Gönülden istiyor ve arzu ediyorum ki Kdz Ereğli'de kurulan organize sanayi bölgesi ve tersaneler bölgesi bu iyi gidişattan nasibini alır. Yetiştirmiş olduğumuz mesleksiz ve amaçsız gençlerimizi işe yerleştiririz. Gençlerimizle birlikte aileleri mutlu olur yarınlarına umutla bakarlar" dedi.
Mesleki eğitimin önemini vurgulayan Kır, "Yatırım ortamının AR-GE çalışmalarıyla iyileştirme ve sorun belirleme çalışmalarının aci-len başlatılmasının zamanının ge-lip geçtiğini hatırlatırken üniversite ve sanayinin zaman kaybetmeden el ele vermelidir" diye konuştu.