- “27 Ocak 2018 Cumartesi günü Kdz. Ereğli’den taşınarak Antalya’ya yerleşen ve ardından tam bir ay sonra vefat eden Gazeteci-Yazar Ali Suat Eser’i 27 Şubat 2018’de Kdz. Ereğli’de toprağa vermiştik.”

“Ali Suat Eser’i ölümünün  İKİNCİ YILINDA özlem ve saygı ile anıyoruz.”


Ali Suat Eser’in Ereğli’ye veda ettiği gün şu haberi yayımlamıştık:


"An gelir yol görünür bize/bizlere… An geldi Gazeteci Ali Suat Eser’de 40 yıl yaşadığı Karadeniz Ereğli’ye veda ederek, Antalya’ya gitti. 61 yaşındaki Eser, bundan sonraki yaşamını Antalya’da sürdürecek. Gerek sağlık koşulları ile zorunlu ayrılmak zorunda kaldığı mesleği ve gerekse de oğlunun üniversite dönemiyle ilgili aldığı bu karar sonrasında, Kaynarca konutlarındaki kiralık evini boşalttı ve eşyalarını yükleyip 27 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 12.30 sıralarında yeni yaşama kucağını açıp gitti."


Ali Suat Eser’i uğurlayan ise Gazeteniz Önder’in muhabirlerinden Eyüp Bektaş oldu. Daha önce Gündem Gazetesi’nde patron-işçi ilişkileri kapsamında birlikte çalışan Eser ile Bektaş o eskimeyen dostlukları ile birbirlerine veda ettiler.

Ereğlili dostlarına, arkadaşlarına ve meslektaşlarına “Antalya’da bir eviniz kapınız var” sözleriyle veda eden Ali Suat Eser, duygusal anlar yaşadı.