* Kdz. Ereğli'nin yetiştirdiği en önemli ba-yan gazetecilerden ve Gazeteniz Önder'in köşe yazarlarından olan Melek Yüksel Köselerden, İstanbul'da daha sonra sahibi olduğu "Katılımcı Maltepe" Gazetesi'nde yayımlanan röportajlarını bir kitapta topladı.

* Köselerden'in "Bir Zamanlar Maltepe" isimli kitabının imza günü üç gün sürdü. İmza gününe ilgi gösteren Maltepeliler kitabı "nostaljik" bulduğunu ifade ederken, kitapta yer alamamaktan dolayı da üzüntü duyduklarını dile getirdiler.

Karadeniz Ereğli'de bir çok yerel gazetede çok uzun yıllar çalışan ve daha sonra evlilik nedeniyle ilçeden kopup İstanbul Maltepe'ye yerleşen Melek Yüksel Köselerden, gittiği gurbet ellerinde de mesleğine olan aşkını sürdürerek Katılımcı Maltepe Gazetesi'nin sorumluluğunu üstlenmişti. Melek Yüksel Köselerden daha sonra da bu gazetenin imtiyaz sahipliğini üstlenerek gazetenin yayın hayatına devam etmesinde tüm sorumluluğu üstüne almıştı. İstanbul'daki bir meslektaşımızın doğup büyüdüğü kente olan aşkını dile getirmek için zaman zaman Gazeteniz Önder'de de devam eden köşe yazıları okurlarımızın büyük ilgisini görmeye devam ediyor.
Melek Yüksel Köselerden, Katılımcı Maltepe Gazetesi'nde yayımlanan Maltepelilerle ilgili röportajlarını "Bir Zamanlar Maltepe" isimli kitapta topladı.
"Onlar bana anılarını anlattılar. Anılarındaki Maltepe'yi. Bende; Maltepe'nin yakın tarihini gün ışığına çıkarmaya çalıştım.
Bu kitabı okurken; siz de bir gün yeni araştırmalara ışık tutacak anılarınızı biriktirmeye başlayabilirsiniz.
Yerel kültür ve bir kent belki de böyle yaşıyor, böyle yaşatılıyor. Kimbilir; belki de…"
  sözleriyle kitabın arka kapağına neden yazdığını anlatan Melek Yüksel Köselerden, röportajlarını fotoğraflarla da zenginleştirmiş.


160 sayfalık "Bir Zamanlar Maltepe" kitabı için bir imza günü düzenleyen Melek Yüksel Köselerden, imza gününe üç gün devam etmek zorunda da kalmış.
Maltepe'de Yalı Mahallesi Beşçeşmeler Semti'ndeki imza günleriyle ilgili düşüncelerini açıklayan Köşe Yazarlarımızdan Melek Yüksel Köselerden şöyle dedi:


"Bu benim ilk kitabım. Kitap önümüzdeki günlerde daha geniş kitleyle buluştuğunda taşınacağı noktayı doğrusu ben de merak ediyorum. Şimdiden yeni kitap yazmamı isteyenler var. Hatta bu günün Maltepe'sini yazmamı isteyeler var. Şimdilik 'Bir Zamanlar Maltepe' kitabımı kitlelerle buluşturmayı kamuoyunda yerel bellek oluşmasına katkı sunmayı hedefliyorum. İnsanların Maltepe'ye ait olma duygularının düşüncelerinin gelişmesi lazım. İnsan ait olursa sahip çıkar, kente sahip çıkar. Bu gün ilçede beğenilmeyen ne varsa işte o zaman düzelme başlayacaktır."

Melek Yüksel Köselerden'in kitabının yayımlanması için Maltepe Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün de katkı vermesi ile ilgili olarak da  Köselerden "Belediyemizin yerel yayıncılığın yaşamasındaki katkı unutulmayacaktır" dedi.