İstanbul'da, çalıştığı özel hastanede silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren doktor Fikret Hacıosman'ın meslektaşları, saldırıyı kınadı.
Bahçelievler'deki özel hastanede silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren psikiyatri uzmanı doktor Fikret Hacıosman için Kdz.Ereğli'deki Özel Anadolu Hastanesi önünde toplanan meslektaşları, saygı duruşunda bulundu, saldırıya tepki gösterdi.
Meslektaşları adına konuşan Doktor Abdullah Şekerci, geçtiğimiz günlerde çalıştıkları hastanede de bir doktorun saldırıya uğradığını belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:
"Üzüntümüzü haykırmak ve sağlık çalışanlarına yapılan yaygın saldırılara son verilmesini istemek için toplandık. Bizler, hekimler ve sağlık çalışanları, çoğu zaman kendi hayatlarımızı hiçe sayarak hastalarımız için hayat kurtarma mücadelesi verirken özveriyle çalışmakta yine çoğu zaman özel hayatlarımıza ayırmamız gereken zamanları hastalarımız için fedakârca harcamaktayız. Bir sağlık çalışanına zarar verecek olan davranışın aslında insanlığa zarar verdiğinin farkında bile olmayan bu canileri şiddetle kınıyor, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Ülkemizde şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla herkesin üzerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir"
Şekerci, toplumsal bilinç oluşturmak, gerekli yaptırım içeren yasaları çıkarmak, uygulamak ve takip etmek adına herkesi göreve davet etti.
Kalabalık açıklamanın ardından dağıldı.