Devrek'te bulunan METEM'de öğrencilere yönelik düzenlenen Sigaranın zararları ile bulaşıcı hastalıklar konulu seminer öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.
9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Devrek Toplum Sağlığı Merkezi ilgilileri tarafından METEM 'de düzenlenen bilgilendirme seminerinde, Devrek Toplum Sağlığı Merkezi Hemşiresi Sevil Ufuk tarafından öğrencilere; Sigaranın zararları ve dumanın vücut içinde bulunan 4 binden fazla maddeleri, Pasif sigara içmek ne demek?, Pasif sigara içimi, Sigaraya hayır demek için sebepler, Sigara içenlerin çevreye zararları, Sigara içenlerin ciğerleri ile sigarasız bir dünya için neler yapmalıyız? konuları anlatıldı.
Bulaşıcı hastalıklar konusunda öğrencilere bilgi veren Devrek Toplum Sağlığı Hemşiresi Reşide Çetin ise, bulaşıcı hastalıkların meydana gelmesinin nedenleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Çetin, bulaşıcı hastalıklarla ilgili de bilgi vererek, difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği ile bu tür bulaşıcı hastalıklardan korunmak için alınacak önlemlerle ilgili bilgiler aktarıldı.