Meteoroloji Zonguldak Bölge Müdürlüğü, Zonguldak, Bartın ve çevre illerde sel ve heyelan tehlikesinin devam ettiğini bildirdi.
Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasında şu uyarıcı bilgilere yer verildi:

"HABERLERİ TAKİP EDİN"
"Zonguldak ve Bartın başta olmak üzere, tüm Batı Karadeniz illerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Uzun süren yağışlar sonucu heyelan riski sürekli artıyor. Kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek ani sel ve heyelan tehlikesine karşı; sel uyarılarını radyo ve TV'den takip edin. Meteoroloji'den telefon ile bilgi alın. Selleri tahmin etmek onları tetikleyen olayların türü ve doğasına bağlıdır. Kısa süreli yoğun yağış ani sele, uzun süreli yağışın nehirlerin taşmasına neden olacağını unutmayın."
"BİLİNÇLİ HAREKET EDİN"
"Selden önce evde değerli eşya ve önemli belgeleri yüksek yerlere kaldırın. Varsa afet ilk yardım çantasını yanınıza alın.
Zarara yol açabilecek ya da zarar görebilecek eşyaları içeri alın.
Su kaynakları kirlenebileceğinden, yedek içme suyumuzun olduğundan emin olun. Suyun evi terk ettiği her yerden içeri de girebileceğini hatırlayın.
Kum torbaları temin edin. Selin kullanabileceği ark, hendek, vadi ve kanyon gibi yerlerden uzak durun. Açık alandaysanız, en yüksek cisim siz olmayacak şekilde tepeye çıkın."
"ARABA KULLANMAYIN"
"Sel sırasında ise yüksek yerlere çıkın. Asla sel suyu içinde araba kullanmayın, ölümlerin yüzde 80'inin araç içinde olduğunu unutmayın. Aracınızı selden etkilenmeyecek bir yere çekin. Sel suyu, akıntı ya da nehirlerde yürümeye çalışmayın. Hızla akan 15-20 cm derinlikteki suyun bir insanı devirebileceğini akıldan çıkarmayın. Ev ya da işyerinizi boşaltmanız gerekiyorsa; elektrik, doğalgazınızı kapatın. Çok gerekli olmadıkça, yolculuğa çıkmayın. Selden sonra; binalardaki yapısal hasarı kontrol edin. Karanlıktaysanız, mum değil, el feneri kullanın. Sel suyu ile temas etmiş konserve gibi bütün gıda malzemelerini atın."