Türkiye bu akşamdan itibaren Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara'dan başlayarak karayel ve yağışla sıcaklıklar 8-10 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeybatı kesimlerinin akşam saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde Trakya kesiminde, gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında görülecek yağışların, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişim beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgeler ile Akdeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Marmara'nın batısında, akşam ve gece saatlerinde Marmara bölge geneli ile Batı Karadeniz'in kıyı kesiminde kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

 

Marmara: Az bulutlu ve açık, Trakya kesimi ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa Yakası, gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

Ege: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ Anadolu: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

 

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Bölgenin kıyı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

 

DOĞU Anadolu: Bölgenin doğusunun parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

 

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.