Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli  Şube Başkanı Metin Ercan’ın  Genel Merkezin MESS ile süren ve ERSEM’i de kapsayan  Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecini, ERSEM’deki üyelere anlattığı şöyle bildirildi:

Başkanımız Ercan, ERSEM çalışanlarını 5 Aralık tarihindeki ziyaretinde yaptığı konuşmada, 5 Ekim’de başlayan görüşmelerin, ücret maddelerinde MESS yönetimi tarafından sergilenen uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme heyetimizin masayı terk ederek, uyuşmazlık tutanağını tutulması  ile noktalandığını söyledi.



Metin Ercan, şöyle dedi:

“Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar yapılan 6 oturumda, 55 madde kabul edilmiş, 50 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 3 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamamıştır. Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta gelmektedir.

Sendikamız Türk Metal, bugüne kadar olduğu gibi, bu sözleşme sürecinde de sosyal diyalog anlayışını terk etmemiş, çalışma barışını tehdit eden uzlaşmaz bir tavır ortaya koymamış ve sözleşmenin masada sonuçlanması için elinden gelen çabayı ortaya koymuştur.

Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiğinin, devletimizin uluslararası alanda birçok baskının altında kaldığının, ülkemizin bir terör tehdidi yaşadığının bilincinde olan Sendikamız, böyle bir dönemde çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşıma karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur.

Türk Metal Sendikası, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alın terlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıdır. Sendikamız MESS’in ilan ettiği kırmızı çizgilere karşı, Türk Metal üyelerinin de kırmızı çizgileri olduğunu ve bu çizgilerden taviz verilmeyeceğini bir kez daha açıklamaktadır.”