Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi'nde görevli Eczacı Güliz (Akın) Kaya ile kentimizin işadamlarından kuyumcu Metin Kaya, hayatlarını birleştirdi.
Büyük Madenci Grevi ve Ankara Yürüyüşü'nü anlatan "100 Bin Kişiydiler" belgeseli Türkiye'nin birçok ilinde ve İngiltere'nin başkenti Londra'da gösterilen Yapımcı-Yönetmen Metin Kaya ile Eczacı Güliz Akın'ın nikahı, önceki gün Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda kıyıldı. Nikah törenine; ÖDP İl Saymanı Sabahattin Keser, ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Öztürk, Sergi Odacı Yöneticisi, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Akyürek, Briç İl Temsilcisi İsmet Kaya, ZKÜ Tıp Fakültesi'nden Doç.Dr.Nurullah Edebali, Baro eski Başkanı Murat Ergen, Tıp Fakültesi çalışanları, Merkez Kuyumcu Çarşısı esnafları, Halkın Sesi'nden Namık Aşcı, Aydın Arslanyılmaz, Mustafa Eyriboyun ve Osman Günay ile çok sayıda davetli katıldı.
Kaya çiftinin nikahını Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref kıyarken, şahitliklerini ise, Tiyatrocu-Yazar Fahri Bozbaş ile Müzisyen Ahmet Özer yaptı.
Güliz-Metin Kaya çiftine bir ömür boyu mutluluk dileriz