Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın  dün akşam saatlerinde ilçe genelinde etkili olan sağanak yağış süresince oluşturulan kriz masasını bizzat yönettiği açıklandı. Meteorolojiden sabah saatlerinde alınan ilk bilgilere göre, ilçede metrekareye 100 kg yağış düştüğünü açıkladığı belirtilen Uysal’ın yağış süresince Potbaşı, Cumartesi Pazarı, Kepez ve çarşı merkezinde alan incelemelerinde bulunduğu şöyle bildirildi.



METREKAREYE 100 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Ekiplerin kriz masasına gelen tüm ihbarları değerlendirdiğini söyleyen Başkan Uysal, “Sabah saatlerinde Meteoroloji den aldığımız bilgiye göre ilçemizde 18:00-24:00 saatleri arasında metrekareye 100 kilogram yağış düştü. Bu ciddi bir rakam. Dün gece boyunca ekiplerimiz gelen her türlü ihbarları değerlendirdi. 2-3 noktada yaşanan sıkıntılara anında müdahale edildi. Çarşı merkezinde bir sorun yaşamadık.”dedi.



KEPEZ’E KISA SÜREDE SU VERİLECEK

Başkan Uysal, dün akşamki sağanak yağışların 2, 3 noktada yaşanan sıkıntı ile atlatıldığını belirterek, gün içinde Delihakkı bölgesinde yaşanan elektrik kesintisi ile akşam saatlerinde ilçe genelinde etkili olan sağanak yağış yüzünden, Delihakkı’da bulunan ırmağın taşması su kuyularımızda bulanıklığa neden olduğundan Kepez bölgesine dün gece itibari ile su pompalanamadığını söyledi.

Başkan Uysal, “Dolayısı ile Kepez, Ören, Ömerli, Uzunçayır, Belen ve Belen Yeni Mahalle bölgesinde bu nedenle su kesintisi yaşıyoruz. Ekiplerimiz su kesintisini gidermek ve bölgeye yeniden su verebilmek için yoğun bir çalışma yürütmektedir. “dedi.