Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kışla sanayi sitesinde incelemelerde bulundu.

EKİPLER SABAHA KADAR ÇALIŞACAK

Sabah saatlerinde ilçe genelinde büyük bir yağmur kütlesi oluştuğunu anlatan Posbıyık, "Metre kareye 132 kilogram bir anda yağmur düştü. Çok büyük bir kitle. Sabahın erken saatlerinde alarm verdik, bütün ekiplerimiz alana dağıldı. Sabahleyin Kışla Sanayi Sitesi'ne geldiğimizde felaketti, su yığınları vardı. Ufak tefek hasarlarla atlattık. AFAD ekipleri, Devlet Su İşleri ekipleri burada. Ekiplerimiz sabaha kadar çalışacaklar ve bu bölgede selin hiçbir izini bırakmayacağız ama bazı mağdur olan arkadaşlarımız var. İşyerleri ve evlere su girdi" dedi.

Belediye ekipleri yağışların etkili olduğu bölgelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

"EV VE İŞYERLERİNDE ZARARLAR VAR"

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışın yaşamı olumsuz etkilediğini belirterek, şunları söyledi: "Çok şükür yaralı ve kaybımız yok. Ev ve işyerlerimizde zararlarımız var. Kaymakamımızla birlikte hasar tespit ekibini oluşturduk. Belediyemizde zabıta da gerekli çağrıları aldı. Vatandaşlarımızın şuan hasar tespitleri yapılıyor. Yarın öğleden sonra hasar tespit çalışmalarını tamamlayacağız. Evleri zarar gören vatandaşlarımıza AFAD'dan ödenek isteyeceğiz.

GÜLÜÇ'DE 2 BİNA BOŞALTILDI

Gülüç Beldemizde 2 bina heyelandan ötürü boşaltıldı. Toplam 17 kişi yaşıyor, 12 daire tamamen boşaltıldı. Vatandaşlarımızı tedbirler alınıncaya kadar güvenli evlerde oturması için ödenek isteyeceğiz"

MALZEMELERİ BOTLA TOPLADI

Gülüç Beldesi'nde bir işyerinin deposu sular altında kaldı. İşyeri çalışanları botla dolaşarak malzemeleri çıkarmaya çalıştı. Öte yandan ilçe genelinde bazı bölgelerde heyelanlar yaşandı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)