Zonguldak'ta etkili olan fırtına nedeniyle Karadeniz'de dev dalgalar oluştu. Sabah saatlerinde aniden bastıran fırtınanın saatteki hızı 55 kilometreye ulaşırken, denizde 2,5-4 metre arasında dalga oluştu. Dev dalgaların kıyıları dövmesi, tsunami görüntülerini andırdı.

3 GÜNDE METREKAREYE 83 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Zonguldak ve çevresinde 3 gündür etkili olan yağışlarda, metrekareye 83 kilogram yağmur düştü. Bu sabah saatlerinde yaklaşık 10 dakika süren fırtınada rüzgar hızı saatte 55 kilometreye ulaşırken, metrekareye de 15 kilogram yağış düştü. Kaba dalgalar ise Karadeniz kıyılarını dövdü. 3 gündür limanda demirleyen balıkçı tekneleri yine denize açılamadı. Vatandaşları, yağışlı hava konusunda uyaran Meteoroloji yetkilileri, 18 Ekim tarihine dikkati çekerek, Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur yağışı beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklığının 8-10 derece düştüğü açıklandı.

BALIKÇI TEKNELERİ 4 GÜNDÜR LİMANDAN ÇIKAMIYOR
Öte yandan balıkçı tekneleri, hava muhalefeti nedeniyle 4 gündür limanda bekliyor. Ava çıkamadıkları için vatandaşların balık talebini karşılayamayan balıkçı esnafı, tezgahların boş kaldığını söylemişti. Fırtınanın ardından Karadeniz'den bol balık çıkacağı tahmin ediliyor.