30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı olan, 7 Haziran Milletvekili seçimleri öncesi de aday adaylığını açıklayan ancak bir süre sonra işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek geri çeken Mevlüt Özdemir, AK Parti’den Prof.Dr.Ercan Candan’ın beyefendi ve çalışkan kişiliğine dikkat çekti, Ereğli’nin dışlanmasına vurgu yaptı. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden açıklamada bulunan Özdemir’in açıklamaları şu şekilde:

 

BEYEFENDİ VE ÇALIŞKAN BİRİYDİ

“Zonguldak Milletvekili aday listeleri tüm siyasi partiler açısından oldukça şaşırtıcı oldu galiba. Ak Parti’de Ercan Candan olmayışı, her ne kadar köprü hadisesinden çok eksi puan almışsa da beyefendi, çalışkan biriydi ve 20 yıllık Ereğli tarihinde bir efsaneyi devirmişti. CHP o ayrı bir muamma. Çalışkan vekilleri Ali İhsan Köktürk listede 5. Sırada ve eski belediye başkanı listede yok. Onun olmayışı çok ama çok ilginç, seçim kaybetmiş olabilir ama bölgede bir büyük güç bir isim olduğunun da hakkını vermek lazım.

 

“KIRGINLIKLAR UNUTULACAKTIR”

MHP her zamanki gibi. Ben MHP’iyim her zamanki gibi yine partim ve teşkilatlarımın emrinde olacağım. Mutlaka bazı kırgınlıklar ve öfkeler olacaktır ama yine unutulacaktır. Birde anlamadığım 3 büyük siyasi partinin Ereğli’yi yok sayması. Bu durum oldukça ilginç. Belki de artık Ereğli halkı il olma yolunda daha ciddi ve somut adımlar peşinde olacak. Zonguldak’tan kurtulan her yer bir yerlere geliyor, ekonomik olarak da siyasi olarak da. Alın Karabük, Bartın, MHP’nin kalesi oldular, hem de geleceğin ekonomik parlayan yıldızı oldular. Bu seçimler öncelikle milletimiz ve devletimiz için akabinde de partim MHP için akabinde de partim MHP için hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ederim”

 

(Haber Merkezi)