Doğu ve Güneydoğu illerinden Alaplı’ya gelen 50 kişilik mevsimlik fındık işçileri Kapalı Pazaryeri mescit yanında bekletiliyor.

Doğu ve Güneydoğu İllerinden her yıl Alaplı’ya fındık toplamak için gelen mevsimlik işçiler her yıl konakladıkları dere kenarlarında bu yıl izin verilmiyor. Dün itibariyle Alaplı’ya gelen 50 kişilik ilk mevsimlik işçiler polis nezaretinde Kapalı Pazaryerinde bekletilirken pazaryerine ait mescit ve tuvaletlerin sularının kesildiği iddia edildi.
Mevsimlik işçilerden Abdulrrezzak Ataş, (54) Alaplı’ya fındık toplamak için geldiklerini belirterek şöyle dedi;
“Bir aracı vasıtasıyla Alaplı’ya fındık toplamaya geldik. Bize ev ayarlayacak tarla sahibi hafta sonu gelecekmiş. O yüzden birkaç gün Kapalı Pazaryeri yanında bulunan mescit yanında konaklamak istedik. Bize burada konaklamamızın yasak olduğunu fındık işçilerin evlerde konaklaması gerektiğini ve fındık toplama tarihi olan 20 Ağustos’ta gelmemizi istediler. Başımızda polis-lerde bekliyordu. Mescitteki sularda kesilmiş 50 kişi susuz kaldık.”
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ise yaptığı açıklamada, fındık işçilerini dere kenarlarında konaklamasının yasak olduğunu belirterek, “Tarla sahipleri mevsimlik işçilere konaklamak için ev göstermesi gerekmekte, aksi taktirde işçilerin dere kenarlarında barınmalarına izin vermeyeceğiz. Ayrıca fındık toplama tarihi olan 20 Ağustos’tan önce mevsimlik işçilerin ilçede konaklaması ve beklemesi yasak” olduğunu ifade etti.