Alaplı Belediyesi, ilçeye Doğu ve Güneydoğu'dan gelen fındık işçilerinin barınma alanlarının belirli noktalarına musluklar koymak suretiyle şehir şebekesi içme suyu verdi. Belediye ayrıca Kefkenaltı mevkiindeki eski futbol sahasının soyunma odalarını da işçilere tahsis etti.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Su İşleri Müdürü Turgay Yazgan ile Alaplı Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde yer alan Kefkenaltı mevkiindeki fındık işçilerinin barınma alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Çimenoğlu, fındık işçilerinin bu noktadaki barınma alanının, belediyenin şehir şebekesi içme suyu depolarını besleyen su sondaj kuyularına yakın olduğuna işaret ederek, "Alaplı Kaymakamlığı'mızın malzeme yardımıyla, fındık işçilerinin bulunduğu buradaki barınma alanına, su sondaj kuyularımızdan borularla hat çekmek ve belli noktalara musluk koymak suretiyle su verdik. Özellikle, her yıl su temin etmede büyük sıkıntı çeken fındık işçileri, bu musluklardan kolaylıkla içme ve kullanma sularını temin edebiliyor. Bunun yanında, yine fındık işçilerinin buradaki barınma alanına yakın bir noktada bulunan eski futbol sahasındaki üç tuvaleti, dört lavabosu ve 6 duş kabini bulunan soyunma tesislerini de, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için fındık işçilerimizin hizmetine tahsis ettik. Fındık işçilerimizin ihtiyaç duyacağı başka bir hizmet olursa, onu da yapmaya hazırız." dedi.

Sağlık görevlilerinin de fındık işçilerinin sağlık kontrolünü yaptığına işaret eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, "Doğu ve Güneydoğu'dan ekmek paralarını kazanmak için gelen fındık işçilerimizin, barınma ve konaklama ihtiyaçlarına yardımcı olabilmek amacıyla bütün kurumlarımız elinden gelen yardımı yapıyor." ifadesini kullandı.