Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Meydanbaşı mevkisinde ticari araçlar üzerinde uygulama yaptı. Uygulamada 15 araç kontrol edildi. Araçların evraklarının tam olması nedeni ile ceza işlem uygulanmadı.

Meydanbaşı yokuşunda Özel Halk Otobüslerinin ağır hareket ederek trafik kargaşasına neden olmasından ötürü bu bölgede de İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli ekiplerin denetim yapması bekleniyor.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, ilçenin değişik yerlerindeki uygulamalarına devam ediyor. Trafik ekipleri bu kez Meydanbaşı Caddesi üzerinde kamu adına hizmet veren ticari araçlar üzerinde uygulama yaptı. Ticari taksi ve halk otobüsleri üzerinde yapılan uygulamalarda araçların sigorta, muayene, fazla yolcu taşıma ve psikoteknik belgeleri ve sürücülerin kimlik bilgileri kontrol edildi. Kontrol edilen 15 araçta herhangi bir sorun ile karşılaşılmadığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nce bu tür uygulamaların her gün yapılacağı ve sürücülerin eksik evrakları ile araçlarındaki eksikliklerinin giderilmesi konusunda uyarılacağı belirtildi.

MEYDANBAŞI YOKUŞU NE OLDU?

Günün her dakikasında Meydanbaşı yokuşunda Özel Halk Otobüsü şoförlerinin son derece ağır hareket etmeleri trafik akışını kilitleme noktasına geliyor. Zaman zaman sürücüler arasında yaşanan sert tartışmalar olduğu gözleniyor. Açıklamada bulunan vatandaşlar, "Kdz.Ereğli ilçe Emniyet Müdürümüz Niyazi Koçak hemen İlçe Emniyet Müdürlüğünün yan tarafında bulunan 2 dakikalık mesafedeki Meydanbaşı yokuşunda 10 dakika dursun ve trafik akışının nasıl kilitlendiğini bazı Halk Otobüsü Şoförlerinin nasıl duyarsız davrandığını görsün daha birşey demeye de gerek yok" sözleri ile tepki gösterdiler.