Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce uygulanması planlanan ve İl Özel İdare bütçesi kaynaklı 'Bitkisel Üretimi Geliştirme  Projesi' (Muhtelif meyvecilik)  kapsamında temin edilen  meyve fidanlarının dağıtımı tamamlandığı bildirildi.
Bu konuda yapılan yazılı açıklama şöyle:
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı İl Özel İdaresinin Tarıma verdiği desteğin devam ettiğini ifade ederek son olarak ta proje kapsamında temin edilen meyve fidanlarının, İl ve İlçelerimizde  yetiştirme kapasitesi, sulama imkanları, arazi ve toprak yapısı açısından uygunluğu teknik elemanlarca kontrol edilen  önceden belirlenmiş kişilere dağıtımın yapıldığını belirtti.
İl Müdürü Çataklı; Son yıllarda ülke genelindeki uygulamalara paralel olarak İlimizde de  bodur  ve yarı bodur  meyve fidanı  talebinin arttığını, kapama meyve bahçesi tesislerinin kurulmasında artış gözlendiğini  söyleyerek bunun en önemli sebeplerinden biri bodur ve yarı bodur meyvecilikte birim alandan alınan verimin daha yüksek olması dolayısı ile  sağlanan kazancında yüksek olmasıdır dedi.. İlimiz  çiftçilerin genelde  fındık  ve sebze yetiştirme kültürünün yerleşik olduğunu,  fındık haricinde kapama meyve bahçesi tesislerinin bodur meyvecilik sayesinde gelişmeye başladığını ifade eden Çataklı tesislerin  Teknik elemanların kontrolünde olacağını, çiftçilerimizin  de ihtiyaç halinde İl ve İlçe Müdürlükleri ile hemen temasa geçmelerini istedi.
Bodur ve kapama meyve bahçesi yetiştiriciliğini teşvik etmek amacı ile İl Özel İdare Bütçesi katkılı olarak  uygulanan meyvecilik projesi ile toplam   2500 adet armut, 3.000 adet kiraz, 4.000 adet elma,1.250 adet erik  olmak üzere toplam  10.750 adet meyve fidanı dağıtımı yapılmıştır.   Kiraz fidanları tam bodur olup diğerleri yarı bodur. Projeye İl Özel İdaresinden ayrılan kaynak 89.000 TL'dir.