Kandilli beldesindeki belediye mezarlığındaki birçok mezarın kimliği meçhul kişi veya kişilerce tahrip edildiği bildiriliyor. Kandillili okurlarımızın gönderdiği ve "sorumluları bulunsun ve yargılansın" sözleriyle bildirdiği olaya güvenlik kuvvetlerinin el koyması istendi.
Öte yandan MEZARLIKTA birçok ağacın da kesildiği belirtiliyor.


KANDİLLİ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA



Kandilli Belediyesi, mezarlıklar bölgesinde son bir haftadır ekiplerin düzenleme çalışması yaptığı, mezarlara zarar veren ve gerekli izinleri alınan ağaçların kesildiği belirtilerek, "Gerek mezar sahiplerine gerekse muhtarlarımıza konu ile ilgili bilgiler verilmiştir. Ağaçların kesimi sırasında da bazı mezarlar zarar görmüştür. Zarar gören mezarlar yeniden yapılacaktır" denildi.

KERAMETTİN BEKAR, BİZİ ARAYAN OLMADI


Kandilli'de hem babası Hilmi Bekar hem de annesi Behice Bekar'ın mezarı bulunan EKİ Elektro Mekanik servisinden emekli Keramettin Bekar, belediyenin "biz mezar sahipleri ve muhtarlara haber verdik" açıklamasının doğru olmadığını söyledi.
Keramettin Bekar, annesi Behice Bekar'ın mezar mermerlerinin kırıldığını Kandilli'den arkadaşları  aradığında öğrendiğini söylerken, belediyenin bilgi verdik açıklamasını da şaşkınlıkla karşıladı.