Kdz.Ereğli'de bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerden oluşan 50 kişilik grup, vefatının 75. yılında milli şair Mehmet Akif Ersoy’un İstanbul Edirnekapı'daki kabrini ziyaret etti.

Okul Müdürü Hüseyin Türkmen ve Türkçe öğretmeni Faruk Yılmaz'ın eşliğindeki kafilede tüm sınıfları temsilen öğrenciler ve veliler yer aldı. Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında dualar okuyan öğretmen, öğrenci ve veliler, yapılan duaya hep birlikte 'Amin' dedi.

Müdürü Hüseyin Türkmen ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un değerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Milli şairimizin adını taşıyan öğrencilerimizle birlikte ölümünün 75. yılında mezarı başında dualarla andık.” dedi.

Kabir ziyaretinden sonra 1453 Panoroma Müzesi, Topkapı Sarayı ve Ayasofya’yı gezen kafile, geziye katılan tüm öğrenci ve veliler Ereğli’ye döndü. Ünlü şair Mehmet Akif Ersoy, Maarif Vekili'nin isteği üzerine 1921′de 'İstiklal Marşı'nı yazdı. Metin, 12 Mart 1921′de Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kabul edildi. Ödül olarak kendisine verilen 500 lirayı Türk ordusuna armağan eden Akif, 27 Aralık 1936’da İstanbul’da yaşamını yitirdi.