Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halis Geçdoğan,  Şehir mezarlığında bulunan şadırvanın hayırsever vatandaşlarımızın katkısı ile Selçuklu Mimarisi tarzında yeniden yapılacağını söyledi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından şehir mezarlığında yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarına ilave olarak şehir mezarlığındaki mevcut şadırvan hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile Selçuklu mimarisi tarzında yeniden yapılıyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Halis Geçdoğan, mezarlığa modern bir şadırvan yapılacağını belirterek şunları söyledi: "Şehir mezarlığımızda hayır olacak şekilde çeşme yaptırmak isteyen vatandaş larımızın taleplerini 8 köşeli yapacağımız şadırvanın her köşesini bir kişiye ayırmak suretiyle değerlendireceğiz.  Bu konuda biz taleplerimizi alıyoruz.  Şuanda halkımızın önemli ölçüde katkısı var. Biz de şadırvanla ilgili projemizi tamam ladık. Şadırvanı Selçuklu mimarisi tarzında yapacağız ve çinilerle kaplayacağız. Karadeniz Ereğlimize yakışır bir şadırvan olmasını hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.
Yapım için ihale süreci başladı. Halkımızdan talepleri de değerlendiriyoruz. Onların da yakınlarının isimlerini bu şadırvanın köşelerine yazacağız."