Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, pandemi nedeniyle Kurban bayramında ilçe genelinde alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çorumluoğlu, yazılı açıklamasında, her yıl Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı ile birlikte planlanan bayramlaşma programının son günlerdeki koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle iptal edilmek zorunda kaldığını, resmi bayramlaşma programının da düzenlenemeyeceğini duyurdu.
Ayrıca, kurban bayramında vatandaşların uyması gereken kuralları da şu şekilde açıkladı:
"Kurban bayramı  arifesi ve Kurban bayramı süresince toplu olarak mezarlık ziyaretlerinin yapılmaması,  Köy, mahalle ve benzeri ortamlarda kalabalık bayramlaşma merasimlerinin yapılmaması  ve ne sebeple olursa olsun bir araya gelmekten kaçınılması, Geleneksel hale gelmiş güreş, futbol vb. turnuvaların yapılmaması, Kurban ibadeti yerine getirilirken, kesim esnasında işin ehli ve ona yardım etmesi gereken zaruri kişiler haricinde kesinlikle kalabalık oluşturulmaması ve ortamdaki herkesin mutlaka maske takması, Kesim sonrasında özellikle mahalle ve köylerde adet haline gelen kurban etinin pişirilerek topluca yenmesi alışkanlığının terk edilmesi, "Kontrollü sosyal hayat" sürecinde mesafe, maske ve hijyen kuralları konusunda çok hassas davranılması."