Kdz. Ereğli Belediyesi bünyesinde Mezarlıklar Müdürlüğü Belediye ek binasında hizmete açıldı.
Açılışta cenaze hizmetleri hakkında bilgiler veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı, Zengin fakir ayrımı yapmaksızın bütün ailelere yıkayıcısı, tahtası, mezarlığı ücretsiz, kazıcısı ücretsiz, arabası ücretsiz dedi.
Belediye olarak ölüye saygı göstermenin son derece önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı, açıklamasında cenaze hizmetleri hakkında şu görüşlere yer verdi:
Mezarlıklar Müdürlüğünü müstakil bir müdürlük yapmak için uzun zamandan beri bir çalışmamız vardı. Tamamen sosyal belediyeciliğe dönüyoruz. Nedir Sosyal Belediyecilik? Halkın birebir işlevleriyle ilgilenmek. Bizim için ölüye saygı son derece önemli, insana saygı son derece önemli. Eğer ölüsüne bir toplum sahip çıkmıyorsa dirisine zaten sahip çıkmıyor demektir. Dirisine zaten saygısı yok demektir. Anlayışımız bu bunun için öncellikle buraya çok değerli hocamızı, müftümüzü Ereğli Belediyesine kazandırdık. Ereğli belediyesinde Cenaze Hizmetleri Mezarlıklar Müdürlüğüne kendisini getirdik. 1 Ocak 2013'den itibaren 226 vatandaşımız vefat etti. 117 kişiyi Şehir Mezarlığına gömdük. 13 kişiyi Alaplı'ya götürdük. Sadece Ereğli'ye hizmet etmiyoruz. Alaplı'ya köylerimize de hizmet ediyoruz. Trabzon'a, Artvin'e de cenazelerimizi götürüyoruz. 105 aileye mezarlık hizmetini yaptık. Hocalarımız gittiler dualarını okudular. 8000 kişilik taziye yemeği verdik. Zengin fakir ayrımı yapmaksızın bütün ailelere yıkayıcısını, tahtasını, mezarlığı ücretsiz, kazıcısı ücretsiz, arabası ücretsiz akşam ise hocalarımız oraya gidip dualarını okumak dahilinde belediyemizin görevi olarak görüyoruz.

Camilere seccade dağıttıklarını ve cami halılarını son sistemle yıkattıklarını vurgulayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı, Ali Mola, İsmail Ağa, İskele ve Hatip Camilerine seccadelerimizi dağıttık. İlçemizde 50 tane caminin halılarını yıkattık. Yani çıkan sistemi Türkiye'de ilk biz aldık. Köpüklü sistemle biz yıkamayı yapıyoruz ve yarım saat içinde rutubet falan kalmıyor. Camilerimizin hepsini temizliyoruz dedi.

Mezarlıklar ve Cenaze İşleri Müdürü Müftü Metin Avcı'nın yaptığı açılış duasının ardından kurdele kesilerek Mezarlıklar Müdürlüğü hizmete açıldı.