Kdz.Ereğli'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçedeki mezarlıklarda şehit ve gaziler için mevlit okutuldu.

 

TEK YÜREK

Ereğli Kaymakamlığı tarafından Kestaneci, Merkez ve Belen Mahallelerindeki şehit ile gazi mezarları ziyaret edildi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, 15 Temmuz'da FETÖ tarafından darbe teşebbüsü gerçekleştirildiği ve vatandaşların bu işgale karşı tek yürek mücadele ettiğini söyledi.

 

PROGRAMLARA DAVET

Tüm şehitleri rahmetle ve şükranla andıklarını anlatan Madenoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçede düzenlenecek çeşitli etkinliklere halkı davet etti.

 

İLÇE PROTOKOLÜ KATILDI

Programa Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Murat Türken, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ünsal Demir, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

DÜNYANIN EN YAŞLI GAZİSİNİN MEZARI

"Dünyanın en yaşlı gazisi" ünvanını taşıdığı 1994'te, 110 yaşındayken vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın Kestaneci Mahallesi'nde bulunan mezarı başında dua edildi, karanfil bırakıldı. Etkinlikler kapsamında ilçede öğlen namazı sonrası Alimolla Camisinde şehitler için mevlid okutuldu, yemek ikramında bulunuldu.

 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)