Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kurban bayramı öncesinde Ereğli Şehir Mezarlığı başta olmak üzere, Belediyeye bağlı 53 mezarlığın bakım ve temizlik çalışmalarının yapıldığını söyledi.

 

Vatandaşların yoğun olarak ziyaret edilen mezarlıklarda yapılan çalışmaların önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Posbıyık, “Ereğlili hemşerilerimizin huzur içerisinde kabir ziyaretlerini gerçekleştirip o mekânlarda dualarını okuyabilmeleri için mezarlıklarımızda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını tamamladık. Arefe günü öğle namazının arkasından yapacağımız mevlid programına tüm Ereğli halkını davet ediyorum.  Mezarlıklar Müdürlüğümüzün organizesiyle ilçemizin seçkin hafızlarının okuyacağı Kuran programı her sene Ereğli halkımızın büyük ilgisi ile karşılanıyor. Ben hemşerilerimin Kurban Bayramlarını şimdiden kutluyorum. Yüce Allah’tan kazasız, belasız bir Bayram geçirmemizi diliyorum’’  dedi.

İlçe genelinde bulunan mezarlıklarda şadırvan konulacağını belirten Posbıyık, ayrıca arife günü saat 10.30’da Gümüşhaneliler, 13.00 şehir mezarlığı, 15.00 Kestaneci Mezarlığı, 16.00 Kışla Mezarlığı, 16.30 Köseler Mezarlığında mevlid okutulacağını açıkladı.

 

MEZARLIKLARA GİDİN

Belediye Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı ise kabir ziyaretlerinin Müslümanlar için önem taşıdığına vurgu yaparak, “Vatandaşlarımızın hangi mezarlıklarda akrabaları varsa kabirlerini ziyaret etmeleri ve onların ruhlarına birer Fatiha okumaları üzerimize bir borçtur. Biz ölenlerimizin arkasından vazifemizi yapalım ki; bizi gören evlatlarımız ve küçüklerimizde bize karşı görevlerini yapsınlar. Onlara büyüklük ve atalık görevlerimizi yapma da örnek olalım’’ dedi.

 

MEZARLIKLARA SERVİS

Ereğli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sevim Baba, program yapılacak tüm mezarlıklara araç kaldırılacağını belirterek ‘Her bayram arefesinde olduğu gibi bu bayram arefesi kabir ziyaretlerine giden vatandaşlarımız için belediyemiz özel şekerler hazırlattı” sözleri ile açıkladı.