Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. Yıldönümünde Erdemir’de çok anlamlı bir etkinlik düzenledi. Kdz. Ereğli’nin Ören Mahallesi mezarlığında yaşanan  meşe katliamının gündemde olduğu süreçte Erdemir’deki  bu  güzel örnek, doğa sever gibi gözüküp meşe katliamına izin verenleri kapak olsun diyorum. Katliama imza atarak izin verenleri kendi vicdanlarıyla başbaşa bırakmaktan başka bir şey gelmiyor insanın elinden.

Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral ve Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan’ın da katıldığı 1919 fidan dikimiyle ilgili yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak İtilaf Devletleri'ne karşı Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 100.yılı anısına; Şube Başkanımız Sayın Metin ERCAN, ERDEMİR Genel Müdürü Sayın Salih Cem ORAL,SENDİKA VE ERDEMİR Yöneticileri ve ERDEMİR Çalışanlarının katılımlarıyla 1919 fidan dikimi gerçekleştirildi.