Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, beraberindeki belediye meclis üyeleri ile birlikte, özelleştirilen belediye mezbahanesini gezdi. Burada Mezbahane yetkilisi Mehmet Ildırar'dan bilgiler alan Akdemir, mezbahane personeli ile de yakından ilgilendi.
Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Başkan Muharrem Akdemir, Özelleştirmeden sonra özellikle bu tür işletmeler bizim için çok önemlidir. Zira halkımıza temiz ve sağlıklı ürün yedirmek, onların sağlığını tehdit edecek hiçbir şey olmaması için bu tesisimiz özellikle çok önemlidir. Özelleştirmeden sonra buraya ilk ziyarette bulunduk. Yeni çalışanlar eklenmiş, ortam çok temiz ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmış. Bizim isteğimiz buydu, temiz olmasını istiyorduk. Çevresiyle birlikte artık daha da güzel olacak. Daha da gelişmesi anlamında çaba göstereceğiz. Halkımıza sağlıklı et ürünlerini yedirmek için, kasaplarımıza rahatlıkla temiz bir yer sağlamış olduk. Bu ortam inşallah hiç bozulmadan, daha da ileriye giderek, çağdaşlaşarak halkımız için iyi bir ortam sağlanmış olacaktır dedi.
Zonguldak Belediyesi Mezbahanesi Genel Müdürü Mehmet Ildırar ise Biz mezbahaneyi teslim aldığımızdan bu yana büyük bir özveri ile halkımıza sağlıklı et tüketebilmesini sağlamak amacıyla gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda tesisimiz tamamen hijyeniktir. Halkımızın güvenerek et yiyebileceği, dört dörtlük bir tesis oldu. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Birinci sınıf mezbahanelerin, halkımızın sağlıklı bir et tüketebilmesi için titizlikle çalışıyoruz. Üç çeşit muayene yapıyoruz. Halkımız rahatlı burada kesilen etleri yiyebilir. Bir de vatandaşlarımızın, et aldıkları yerlerden etin nerde, nasıl kesildiğini sormalarını istiyoruz diye konuştu.