Kdz. Ereğli Belediyesi Mezbahasının, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından ruhsatı bulunan Belediye Mezbahanesi statüsün de olduğu ve ayrıca Avrupa Birliği mevzuatına uygun olarak onaylanacak işletmeler listesinde yer aldığı bildirildi. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada kamuoyu şöyle bilgilendirildi:  "Kdz. Ereğli Belediyesi Veterineri Atil la Bulak, Tarım ve Köy İşleri bakanlığı tarafından ruhsatı bulunan Belediye Mezbahanesi statüsünü korurken aynı zamanda Avrupa Birliği mevzuatına uygun olarak onaylanacak işletmeler listesinde yer aldığı söyledi.
Veteriner Atilla Bulak, mezbahanede hijyene büyük önem verildiğini belirterek şunları söyledi; Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü kırmızı et ve et ürünleri ile ilgili olarak çalışmaları aralıksız devam ettirmektedir. Kasaplar belirli periyotlar halinde denetlenmektedir. Mezbahada kesim öncesi ve sonrası gerekli kontroller ve idari işler titizlikle yerine getirilmekte ve gerekli muayene işlemleri yapılmaktadır.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan Çalışma Ruhsatı Bulunan Belediye Mezbahası, aynı zamanda Avrupa Birliği mevzuatına uygun olarak onaylanacak işletmeler listesinde yer almaktadır. Temizlik ve hijyen koşullarına dikkat edilmekte, teknolojik gelişmeler takip edilerek kullanılan alet ve ekipmanlarımız günümüz koşullarına göre yenilenmektedir. Bu amaçla; tesislerimizde çeşitli düzenlemeler yapılmış, 4 adet fotoselli musluk, 2 adet ayakla kumanda edilebilinen lavabo, 2 adet ısı kayıt cihazı ve 4 adet bıçak dezenfekte kabı temin edilmiştir" dedi.