Zonguldak İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencileri, önceki gün okul bahçesinde yapılan törenle mezun oldular.
Zonguldak İlköğretim Okulu’nun yılsonu mezuniyet törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Güneş, okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenci velileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Namık Kılıç; “Öğrencilerimiz için bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Kendileri, üniversitelerin 4 yıllık lisans programları dahil olmak üzere toplam 16 senelik eğitimin 8 senesini, yani yarısını tamamladılar. Yolunuz açık olsun” dedi.
Okulun yıl boyunca birçok yarışmada derece aldığını da kaydeden Kılıç; “Öğrencilerimiz resim dalında Türkiye birinciliği elde etti. Matematik-Fen Bilimleri proje yarışmasında, 65 bin proje arasından ilk 50’ye girerek büyük bir gurur yaşadık. Satranç yarışmasında 6’ncı kez il birincisi olduk” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki ay SBS’nin açıklanmasıyla öğrencilerinin en iyi liselere yerleşeceklerini dileyen Kılıç, bugüne kadar okula verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile ZKÜ Rektörü Mahmut Özer’e teşekkür etti.
Konuşmanın ardından 6’ncı ve 8’inci sınıf öğrencilerinden oluşan koro, okulun müzik öğretmeni eşliğinde çeşitli şarkılar seslendirdi.
ZKÜ Rektörü Mahmut Özer ise, “Zonguldak İlköğretim Okulu’yla fiziksel ve duygusal anlamda bağım var. Okul, yer olarak üniversitemizle sınır halinde. Bununla birlikte kızım bu okulda okuyor. Bugüne kadar okulumuza her türlü imkanımızı sunduk. Bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz” dedi.