Devrek İmam Hatip Lisesi mezunları, düzenledikleri programda bir araya geldi.
Devrek İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (DEİMDER), bu sene dördüncüsü düzenlenen geleneksel mezunlar günü, Devrek İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapıldı. Program, Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Mengen'de imam hatiplik görevini yapan Eyüp Yörük, bir aşır-ı şerif okudu.
Açılış konuşmasını Devrek İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ertan Akça yaptı. Akça, programa gelen İmam Hatip Lisesi mezunlarından derneklerine üye sayısının artırılması konurunda destekte bulunulmasını istedi. Ertan Akça'nın konuşmasının ardından Devrek İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayri Bularaz bir konuşma yaptı. Bulazar, "2009 yılında okul öğrencilerimiz hafızlık ve Kur'an okuma yarışmasında il birincisi, bölge yarışmalarında ise ikinci olarak göğsümüzü kabarttılar. Yine okul öğrencilerimiz 453 İmam Hatip Lisesi arasında ÖSS sözel 2.'de 6'ncı, eşit ağırlıkta ise 10'uncu olmayı başararak bizleri sevindirdiler" dedi.
Program sonunda okulda görev yapan ve vefat eden öğretmenler için dualar edildi.
Okul yönetimi, programa katılan yaklaşık 800 kişiye yemek ikramında bulundu. Mezunlar Günü'ne; Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Devrek Müftüsü Rıza Arı, Huzur Evi Müdürü Aziz Kalaycı, AK Parti İlçe Başkanı Özcan Özmekik ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Siyami Akpınar katıldı.