Zonguldak Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı mezunlarına dün törenle diploma verildi.Diploma törenine, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.Çeşitli mesleklerin eğitimini alan genç kızlar, 4 yıllık bir eğitimin ardından kep giyerek diplomalarını aldılar.Anadolu Kız Meslek Lisesi okul birincisi Selin Deniz, öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür ederek, okullarından mezun olmanın buruk sevincini yaşadığını belirtti.Okul Müdürü Emine Tepe ise, öğrencilerine gelecek hayatlarında başarılar dilerken şunları söyledi:
"KOLUNUZDA ALTIN
BİLEZİK VAR"
"4 yıllık bir eğitim sürecinin sonuna geldik. Mesleki yaşantınıza adım atıyorsunuz.Okulumuzda öğrenimini gördüğünüz meslek derslerinizden aldığınız bilgiler, gelecekte sizi iyi yerlere getirecek. Okulda edindiğiniz bilgiler paylaştıkça büyür. Siz de çevrenizdekilerle bilgilerinizi paylaşarak başarılı bireyler olacaksınız. Toplumun etik kurallarına, Atatürk ilke ve inkılaplarına uyacağınıza inancımız tam. Kollarınızda, şimdi olmasa bile, sonradan anlayacağınız altın bilezik var. Sizlere bir ay sonra iş yeri açabilme sertifikası da vereceğiz. Bundan sonraki hayatınızda öğretmenleriniz olarak sizlere başarılar diliyoruz."Öğrenci velileri duygusal anlar yaşarken, törende çocuklarını yalnız bırakmayarak heyecanlarına ve sevinçlerine ortak oldu.
Öğretmenlerinin ellerinden aldıkları diplomalarıyla mutlulukları gözlerinden okunan genç kızlar daha sonra aileleriyle fotoğraf çektirdiler.