Kdz. Ereğli Lisesi Mezunlarının geleneksel hale getirdiği pilav günü bu yıl 30 Mayıs Pazar günü okul bahçesinde yapılacak.

1999 yılında kurulan derneğin aynı gün akşamı da geneleksel mezunlar gecesinde bir araya geleceğini bildiren dernek başkanı Emin Semih Özkök, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:

 

“1965 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 1968 yılında veren Ereğli’mizin en köklü lisesi bu yıl 41. dönem mezunlarını verecektir. Ereğli Lisesinin geçmiş 40 dönemde verdiği 22 bini aşkın mezunu, yurt sathına dağılmış , ülkesi ve ulusunu yüceltmek , çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ve aşmak  için , ter döken yararlı insanlar olarak görevlerini başarıyla sürdürmektedirler.

 

Pilav ve çilek şurubu yalnızca sevimli bir bahane olmaktan öte bir şey değil. Asıl olan geçmişte yaşanan ve vazgeçilemez dostlukların , anıların buğulanan gözlerle yeniden anımsanması ve yaşanması

 

Tebeşir kokan sınıflar , bilgi saçan öğretmenlerimiz, sevgi üreten arkadaşlarımızla bir arada olmak , kucaklaşmak ve doyamayacağınızı bildiğimiz halde üç saatlik sürede hasret gidermek.

 

Tıpkı ünlenmiş şarkılarımızın dizelerinde olduğu gibi “Hasret bir ömür sürer , kavuşmak bir dakika”

 

Neler yaşamadınız ki okul sıralarında , teneffüste, bahçede , derslerde , sınavlar da . İnanıyoruz ki hepinizin mutlak güzel bir anısı var bu yolda.

 

1965 yılından 2008 yılına kadar mezun olan herkes ulaşabildiği okul arkadaşları ile sabahçısı, öğlencisi , süperi , normali , gece lisesi mezunları  haydi koşun okulunuzun bahçesine. İçinizdeki hiç ölmeyecek çocuğu yeniden canlandırın. Ve onun özgürce okulunuzun bahçesinde doyasıya oynamasına izin verin