Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi 2012 Mezunları Yemin Töreni yapıldı. 
BEÜ Tıp Fakültesi 2012 Mezunları Yeni Töreni, BEÜ Merkez Kampüsü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve Sakarya AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından BEÜ Devlet Konservatuarı tarafından müzik dinleti gerçekleştirildi. BEÜ Tıp Fakültesi dönem birincisi Vildan Özçakır öğrenciler adına konuşma yaptı. Özçakır, Türkiye'de sağlık alanında yaşanan olaylara değindi. Özçakır, doktorların dövüldüğünü, suçlu gibi gösterildiğini belirterek, 6 yıl önce Tıp Fakültesi'ni kazandığımızda hayal etmiştik, iyi bir hekim olmayı. Şimdi hayallerimizin gerçek olduğu andayız. Bugün burada bu kürsüde hekim unvanı almış biri olarak sizlere hitap etmenin haklı gururu içerisindeyim. Şuanda hekim olmanın heyecanı içerisindeyiz. Fakat yarınımızın belirsizliği için kaygı duyuyoruz. Bizi yıpratan hevesimizi kırmaya çalışan sağlık sistemine tepkiliyiz. Günümüzdeki sağlık sisteminin yanlışları halkın gözünde hekimi suçlu pozisyona düşürmektedir. Bunun sonucunda da hasta yakınları korkusuzca hekime şiddet uygulamaktadır. Daha da vahim olan insanların canını emanet ettiği doktorları koruyacak ve bizlerin özlük haklarını güvence altına alacak bir yasal düzenlemenin hala mevcut olmamasıdır. Ülkemizde durum böyleyken örneği, İngiltere'de bir hekime sözlü saldırıda bulanan kişinin tekrar hekime muayene olabilmesi ancak mahkeme kararı ve polis nezaretinde olmaktadır dedi.
Ardından konuşma yapan BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, Çağdaş tıp eğitim modelinde hekimler güncel tedaviyi uygulayan yeni teknolojiyi kullanan etik ve ekonomik sorunları dikkate alan iletişim becerisi gelişmiş diğer sektörlerle işbirliği yapan, toplumun temel sorunlarında fikir üreten, donanımlı bireyler olmalıdır. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi bu niteliklere sahip hekimler yetiştirmeyi kendisine bir görev kabul etmektedir diye konuştu.
BEÜ Rektörü Prof. Dr Mahmut Özer de, dönem birincisi Vildan Özçakır'ın diplomalarla ilgili açıklamasına açıklık getirerek, Dönem birincisi arkadaşımızı kutluyorum. Bu kürsüde cesurca yaşadığı problemleri ve muhtemelen karşılaşacağı problemleri dile getirdi. Bu kürsüler özgür kürsüler. Bu kürsülerde ev sahipliği yapması gereken kuruluşlar da üniversitelerdir. Bir düzeltmede yapmadan edemeyeceğim. Diplomalarla ilgili bizim bir tasarrufumuz yok, bu Sağlık Bakanlığı ile bağlantılı. Biz diplomaları Sağlık Bakanlığı'na gönderiyoruz, yoksa Bülent Ecevit Üniversitesi'nin öğrencilerine böyle bir mahkumiyet yapması mümkün değildir dedi.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Vildan Özçakır, dönem ikinci Oğuzhan Akyurt ve dönem üçüncüsü Ayşe Yılmaz'a, Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır tarafından plaket verildi. Ardından dönem biricisi Vildan Özçakır, isim kütüğüne adının yazıldığı plakayı çaktı.
TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve Sakarya AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de, mezun olan yeğeni Fatih Üstün'ün yemin törenine katılarak, mezuniyet belgesini verdi.