Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunun patlaması sonucu şehit olan 25 askerimizden biri olan Zonguldaklı Emrah Kartal'ın baba ocağına taziye ziyaretinde bulundular.
Şehit Emrah Kartal'ın acılı babası Ercan Kartal, ziyarette yaptığı konuşmada, Amerika'da okuyan oğlunun oradaki iş tekliflerine rağmen Türkiye'ye gelip askerlik yapmak istediğini, oradaki iş olanaklarını ret edip bilgi ve birikimini ülkesi uğruna harcamak istediğini ve oğlunun ülkesini nasıl sevdiğini ve cennet vatan için nasıl canını feda ettiğini anlatarak, Oğlum Rabbim tarafından şehitlik mertebesi ile ödüllendirildi dedi.
Günlerdir yapılan DNA testleri sonucunda oğlunu almayı beklediğini ve daha sonra köyüne defnedeceğini belirten Ercan Kartal, günlerdir acılarına ortak olmak için ziyarette bulunan herkese teşekkür etti.
MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay da, baba Ercan Kartal'a, bu acının tarifinin mümkün olmadığını belirterek, Acınız, sizin olduğu kadar tüm Türk milletinindir. Yetiştirip ülkesi için canını feda eden bir evladın şehit babası olmaktan gurur duymalısınız. Aziz vatanımız için canlarını feda eden bütün Mehmetçikler gibi Zonguldaklı şehidimizin tüm ailesine de başsağlığı diliyordum. Şehidimizin mekanı cennet olsun dedi.