5 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası göreve seçilen Talat Şeker Başkanlığındaki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette MHP'nin İlçe Başkanı Talat Şeker'in yanı sıra, başkan yardımcıları Süleyman Özkaramuk, Ali Toprak, yönetim kurulu üyeleri ve alt kolların başkanları da hazır bulundu.

Ziyaretine gelen konuklarını, yeni görevlerinden dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli'nin özellikle ekonomik açıdan zor ve sıkıntılı günler yaşadığına vurgu yaparak bu zor süreçte tüm siyasi partilerin yöneticilerinin de üzerlerine sorumluluk almaları gerektiğini; bu noktada MHP'nin yeni kadrosuna da görevler düştüğünü belirtti.

ŞEKER: ÇÖZÜM NOKTASINDA BİZ DE VARIZ.

Başkan Posbıyık'ın temennisine katıldığını ifade eden MHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker de konuşmasında, Süleyman Özkaramuk gibi yerel siyasetin tecrübeli isimlerinden birinin ağabeylik yapacağı ve çoğunluğu genç isimlerden oluşan bir yönetimle göreve geldiklerini belirterek, parti olarak ilçenin ve bölgenin temel sorunlarına çözüm noktasında taşın altına ellerini koymaya hazır olduklarını söyledi. Şeker; Karadeniz Ereğli'nin ve bölgemizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunların çözümünde biz de varız, diyerek yola çıktık ve bu düşüncemizi sizinle paylaşmak için ziyaretinize geldik. Biz, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olarak ilçemiz için neler yaptığınızı ve bundan sonra da neler yapmak istediğinizi çok iyi biliyoruz ve davanızda sonuna kadar yanınızda yer alacağız. Size gerekli her türlü desteği vermeye de hazırız…, dedi.

BAŞKAN POSBIYIK: BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR.

Şeker'in bu samimi sözlerini takdirle karşılayan Belediye Başkanı Posbıyık ise, MHP İlçe Başkanı'nın konuşmasında üzerinde durduğu sorunların çözümü için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu kaydetti. Başkan Posbıyık; … Ekonomik anlamda Zonguldak'tan da daha kötü durumdayız. Ancak bu kötü durum kimsenin umurunda değil. Sorunları herkesin önünde haykıran bir ben olduğum için de sürekli beni kavgacı olarak gösteriyorlar. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki bu sorunlara çözüm bulacak olan yine bizleriz. 1990'lı yıllarda olduğu gibi bu sorunların çözümü için hepimiz bir araya gelmeli ve o dönemin İlçe Temsilciler Kurulu örneğinde olduğu gibi sorunlara birlikte çözüm getirmeliyiz. Böyle bir oluşuma ben veya herhangi bir siyasi parti öncülük ettiği zaman bazı sorunlar yaşanabiliyor. Dolayısıyla da böyle bir birlikteliğe öncelikle sivil toplum kuruluşlarından birinin öncülük etmesi gerekir, kanaatindeyim. Ben böyle bir oluşumda komutan olma amacında değil, tam tersine asker olarak görev yapma ve sorumluluklarımı yerine getirme düşüncesindeyim…, dedi.

Başkan Posbıyık'ın sözlerine katıldığını ifade eden MHP İlçe Başkanı Talat Şeker ise, Başkan Posbıyık'ın atıfta bulunduğu Temsilciler Kurulu örneğine değinerek, 90'lı yıllardaki bu oluşumun gençlik örgütünde görev yaptığını, aynı birliktelik tesis ettirildiği takdirde hangi kademede olursa olsun severek görev yapmaya hazır olduklarını belirtti. Şeker, zaman kaybedilmeden Karadeniz Ereğli için bir şeyler yapılması gerektiği yönündeki düşüncesini yineledi.

SÜREKLİ İSTİŞAREDE BULUNMALIYIZ.

MHP İlçe Teşkilatı'nın ziyaretinde Karadeniz Ereğli sanayinde önemli bir yere sahip olan demir-çelik fabrikası ve tersaneler konusunda da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu iki sektörde yaşanan bazı temel sıkıntıların, çeşitli alternatif önerileri gündeme getirdiğini söyledi. Karadeniz Ereğli ekonomisinin canlanması için ivedilikle yükseköğretim öğrencilerinin sayısının arttırılması gerektiğine işaret eden Başkan Posbıyık; … Biz Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak ilçemizde yapılmasını arzu ettiğimiz fakültelerden birinin inşaatını üstlenmeye hazırız. Diğer bir okul için de gerekli kampanyayı yürüterek işadamlarımızın ve hayırseverlerimizin de destekleriyle görevimizi yapalım, diyoruz. Ancak duyduğumuz kadarıyla Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü Karadeniz Ereğli'ye yeni bir fakültenin verilmesi taraftarı değil. Oysaki bir İlahiyat Fakültesi'nin ilçemize verilmesi bile Karadeniz Ereğli ekonomisinin canlanmasına sebep olacaktır. Bunları sadece benim söylemem yeterli olmuyor. İlçemizin geleceğini ilgilendiren bu düşüncelerde bir araya gelerek ortak bir ses vermeliyiz. Bizim Karadeniz Ereğli'de sürekli olarak birbirimizle konuşmaya ve istişare yapmaya ihtiyacımız var. Bunu yapamadığımız için sürekli geriye gidiyoruz. Bu sebeple de yönetime gelir gelmez ortaya koyduğunuz ve birliktelik sağlanması gerektiği yönündeki bu duruşunuzu takdirle karşılıyorum. Size ve teşkilatınıza da teşekkür ediyorum., sözleriyle konuşmasını noktaladı.