Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav ve Üyelerini ziyaret ederek, Zonguldak'ın sorunları noktasında gazetecilerden destek istedi.
Zonguldak'ın teşvik programına alınmaması ve birçok işadamı varken Avukat Şenol Köktürk'ün vergi rekortmeni olmasının Zonguldak'ın ne kadar sahipsiz bir şehir olduğunu gösterdiğini ifade eden Gürkay, gazetecilerin yapılmayanlar noktasında kendilerinin dahi eleştirmesini istediğini söyledi.
Gülay, ziyarette yaptığı konuşmada, Yeni yönetiminizle sizlere başarılar diliyoruz. Zonguldak'taki tüm gazeteci arkadaşlara Zonguldak'ın genel durumuyla ilgili çok iş düştüğünü bir kez daha söylemek istiyorum. Çünkü bugün gazetelere baktığımızda sahipsiz bir şehir olduğumuzu bir kez daha görmekteyiz. Zonguldak'ın can damarı olan kömüre teşvikin çıkmaması ve maalesef Zonguldak'ta vergi rekortmeninin bugün bu kadar işadamı varken bir avukatın olması maalesef Zonguldak'ın sahipsiz olduğunun ve ileriye dönük bitecek bir şehir olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Biz sizden gazeteciler olarak sadece söylenenleri değil biraz daha sorgulayıcı ve hesap sormanızı istiyoruz. Bunu söylerken size çok fazla yük veriyoruz ama bugün vatandaşın sesini gazeteciler duyurabilir. Biz bir şey söylediğimizde muhalefet ediyoruz diye düşünebilirler. O nedenle özellikle sizlerden biz muhalefet olarak bizleri de eleştirmenizi. İktidar partisine de neden bu gücü kullanamıyorsunuz diye sorulmasını istiyoruz. Ben merkez ilçe başkanı olarak açık konuşmak gerekirse benim milletvekilim ya da belediye başkanım hizmet etmiyorsa hesap sorarım. Ama maalesef bütün siyasi partiler oturduğu yerden yapacaklarını anlatıyorlar. Bunlar yapacaklarını anlatarak olacak işler değil dedi. 
HERKESİN ÜZERİNE
DÜŞEN GÖREVLER VAR
Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren KGD Başkanı Osman Sav ise, herkesin üzerine düşen görevi yaptığı takdirde Zonguldak'ın daha ileri noktalara ulaşacağını belirterek, Özetle direk sorunlara değindiniz. Başta siz olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinize hayırlı olmasını diliyorum. Dediğiniz gibi Zonguldak'ın sorunları var ve çoğalıyor. Bunlarla ilgili sivil toplum örgütleri ve gazeteciler olarak, muhalefet, iktidar olarak herkese düşen görevler var. Aslında herkes üzerine düşen görevi yapabilse Zonguldak'ın sorunları fazla olmaz. İnşallah sizlerin de yön göstermesiyle, bizlerin yazıp çizmesiyle bu sorunları azaltırız diye düşünüyorum. Belki sizin gibi taze kanlara ihtiyaç vardır diye konuştu.