Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında İl Kadın Kolları yönetimini açıkladı.

Gündemdeki terör olaylarına da değinen MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP İl Teşkilatı olarak, 16 Ağustos'ta yaptığımız il kongresini ardından kurullarımızı oluşturmaya devam ediyoruz. Geçen hafta itibari ile MHP İl Disiplin Kurulu kendi arasında toplantısını yapmış. Ergin Karakoca isimli arkadaşımız İl Disiplin Kolları başkanı olmuştur. Bunun akabinde yine il teşkilatımızın yapmış olduğu yönetim kurulu toplantısında alınan kararla MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı'nı bu dönem içerisinde Mevlüde Yalçıner yürütecektir. Dün yaşanan elim olayla ilgili olarak, Bingöl-Muş karayolu üzerinde hain terör yine Mehmetçiğimizi hedef almış, yine yürekler yanmış, 20 yaşında fidan gibi evlatlar toprağa düşmüştür. MHP olarak bu konularda çok bir şey söylemek istemiyoruz. Çünkü düne ait ne varsa söylenmiştir. Bir eylem yapılması noktasında, hükümetin ve askerin arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz. Biz MHP olarak, Zonguldak'a sahip çıkabilme adına Zonguldak'a sahip çıkabilme adına yola çıktık dedi.
MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ise, MHP Zonguldak Kadın Kolları olarak, Türk milletinin tarihin her döneminde kadına verdiği önem ve ona atfettiği statüye uygun olarak, kadınlarımızın başta eğitim seviyelerinin yükseltilmesi olmak üzere her bakımdan gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatan ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile demokratik ve laik yapısını, her türlü yıkıcı ve bölücü akıma karşı korumaya ve güçlendirmeye çalışmak, partinin tüzük ve programında yer alan amaç ve ilkeler ile görüş ve politikaların Türk kadını tarafından öğrenilmesi ve benimsenmesine yönelik faaliyetlerde bulunmaktır. Başta kadınlara yönelik olanlar olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde ifadesini bulan temel hak ve hürriyetlerin korunması ve geliştirilmesi için gereken çalışmalarda bulunmak, Türk kadınının siyasete daha aktif katılımını ve ülke nüfusundaki oranına uygun olarak parlamentoda temsilini sağlamak, ruh ve beden sağlığı yerinde nesiller yetiştirilmesinin ancak sağlıklı bir aile yapısı içerisinde mümkün olduğu gerçeğinden hareketle, yüzyıllardır övünç kaynağımız olan Türk aile yapısının bozulup yozlaşmasını önleyecek çalışmalar yapmaktır. Sosyal güvenlik kapsamında olmayan ve muhtaç durumda bulunan kadınlarımıza güvenli barınma imkânları sağlamak ve hayatlarını idame ettirebilecekleri devamlı bir iş ve gelire kavuşmalarını temin etmek, çalışan kadınların, iş hayatında başarılı ve ev hayatında mutlu olmalarına engel teşkil edilebilecek ortak meselelerinin çözümüne yönelik çalışmalar yapmak için ve bunların yanı sıra, Türk Kadınının; Türk Milleti'ne mensubiyetten gurur duyan ve O'na derin bir sevgi ve saygı ile bağlı bulunan, Demokrasiyi bütün kurum ve kuralları ile yerleştirmeyi hedef edinen, Hukukun ve millet iradesinin üstünlüğüne inanan, Adalet ve hakkaniyeti dayanan bir sosyal düzen öngören, Herkesin kanun önünde eşitliğini savunan, Din ve vicdan hürriyetinin kutsallığına inanan, Gelenek ve göreneklerine bağlı ve bu değerleri geliştirmeyi görev bilen, bir anlayışa sahip olarak, toplumda hak ettiği statüye uygun bir konuma yükselmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmaktadır. Yukarıda ifade ettim amaçlar doğrultusunda Zonguldak İl Kadın kolları olarak 16 Ağustos 2012 günü yapmış olduğumuz il kongremizin ardından yönetim kurulumuzu oluşturmuş durumdayız dedi.