MHP Çaycuma ilçe kongresi 18 Ağsutos 2009 tarihinde gerçekleştirildi.
Yapılan ilçe kongresi sonucunda İlçe Başkanlığına Önder Alkan, yönetim kurulu asil üyeliklerine İsa Yurtseven, Yusuf İnamoğlu, Ferhat Gören, Kemal Kocaağa, Rıza Akçay, Hasan Döngel, Erhan Kocaağa, Yüksel Özçelik, İsa Aktaş, Sadettin Yavuz, Mevlüt Karakök, Erol  Akyol, Mustafa Özer, Mustafa Girgin, Recep Bakır ve Hakan Koşucu seçildiği belirtildi.
MHP Çaycuma İlçe Kongresi sonucu oluşan yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımını yaptı.
Yapılan görev dağılımı sonucunda:
Başkan Önder Alkan, Başkan vekili Ferhat Gören, Başkan Yardımcıları İsa Yurtseven ve Yusuf İnamoğlu, Muhasip Erhan Kocaağa, Sekreterliğe Hakan Koşucu getirilmiştir.
Kongre sonucunda MHP Çaycuma İlçe Başkanlığına seçilen Önder Alkan yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
"Bizler seçildiğimiz görevlerin kutsal sorumluluklarını bilerek bu görevlere talip olduk. Kongremizde kaybeden olmamıştır keza kazananda olmamıştır. Kazanan Milliyetçi Hareket Partisidir. Bundan sonraki görevimiz herkesi topyekûn kucaklamak, Çaycuma'yı harekete geçirmektir.
Bizleri bu şerefli göreve layık gören tüm gönüldeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kongremize teşrif eden delegelerimize kongremize iştirak eden herkese Teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Seçimden sonra bizleri ziyaret eden çiçek gönderen, telefon açan bizlere tebriklerini sunan herkese de Teşekkür ediyoruz.
Milliyetçi Hareket Partisi Çaycuma yönetim kurulu olarak beklentimiz, bundan sonra partili partisiz herkesin bizlere güvenmesi ve desteklemesidir. Dedikodu fitne ve fesada meydan vermeden tek yürek, tek bilek olarak partimizi bölgemizde layık olduğu yere çıkarmaktır. Başbuğ diyor ki:
"Türk milletine Bizans'tan geçme bir hastalık vardır. Gevşeklik, laubalilik, dedikodu, fitne, fesat, terbiyesizlik, birbirini beğenmemek, sır saklayamamak, rasgele laf söylemek... Bu hastalık sizde de var bu hastalığı tedavi etmeniz lazımdır. Bu hastalığı tedavi etmezseniz, kendinize yol seçiniz, Milliyetçi Harekette bir saniye daha fazla kalmayınız. Benimle dava arkadaşlığı edecekseniz, her şeyden önce vasıflı Türk olmaya mecbursunuz. Türk milletini batıran, Bizans'ı batıran, Osmanlı İmparatorluğunu batıran hastalık budur."
Bu duygu ve düşüncelerle Tüm Çaycuma kamuoyuna sevgi saygı ve selamlar sunuyoruz."