MHP Kdz. Ereğli ilçe kongresinin eliri bir tarihe ertelenmesiyle ilgili tartışmalar muhalif kanat ve yönetim kurulu tarafından ayrı ayrı değerlendirildi.

Kdz. Ereğli ilçe yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, kongrenin ulaşım şartları nedeniyle ertelendiğine vurgu yapıldı.

 

Erteleme kararından sonra olayla ilgili bazı nahoş açıklamaların yapıldığına dikkat çeken ilçe yönetim kurulu, Bir takım eski yöneticilerinde içerisinde olduğu iftar yemeği adı altında yapılan toplantıları organize eden ve partimizin haricinde başka partilerden de çıkar beklentisi içerisinde kucak açan ve onların güdümünde hareket eden, MHP'li olmayan Belediye Başkanlarının peşinden koşan ve ÜLKÜCÜ' lükten geçinen bir takım şahıslar durumdan vazife çıkararak gazetelere ve internet sitelerine açıklamalar yaparak, MHP'ni karalayıcı beyanlarda bulunduklarını görmekte ve üzülmekteyiz. Bu kişiler, kongrenin ertelenmesini, hava şartlarından değil muhaliflerin çalışmalarından kaynaklandığını ve partiden istifaların olduğu hikayesini yayıp. Partimizde bir hizipleşmenin olduğu anlayışını hakim kılmaya çalışmaktadırlar dedi.

 

MHP yönetim kurulu yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

 

Kongrelerimizde daha öncede iki liste ile seçim yaptığımız bu şahıslar tarafından iyi bilinmektedir.  Biz her arkadaşımızın teşkilatımıza hizmet etme yarışı noktasında, ilçe başkanlığı yapma hakkı ve yeteneği olduğunu basın aracılığı ile duyurmuştuk. Teşkilatımıza hizmet etmek adına yola çıkan Aday olacak arkadaşımıza desteğimiz sonsuzdur. Partimiz BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİN hakim olduğu bir partidir. Bu ilkemizi bu şahısların iyi öğrenemediğini ve partimize zarar verecek gereksiz beyanlarla hem kendilerini komik duruma düşürmekte hem de partimize zarar verebileceklerinin farkında olmadığını görüyor ve üzülüyoruz.

Günümüzde milletimizin kutsallarına saldırılarının olduğu, Gençliğe hitabenin ALLAH KELAMI OLMADIĞI gerekçesi ile tartışmaya açıldığı bu günlerde birilerinin güdümü ile hareket eden ve Partimize zarar verecek oluşumlara bilerek veya bilmeyerek hizmet eden şahıslara sesleniyoruz.

Bizi beklesinler, en kısa sürede Başbuğumuzun ve Genel Başkanımızın belirlediği yolda  DAMARLARIMIZDA Kİ ASİL KANDAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE GELDİĞİMİZİ ÇOK İYİ BİLSİNLER.