Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz.Ereğli İlçe Kongresi Atatürk Kültür Merkezi Teras Kafeterya'da başladı. İl Başkanı Korkutan, İl Kongresi'nde aday olmayacağını açıkladı. Korkutan'ın bazı sözlerine partililerden tepki gelirken iki aday birbirlerine sarılarak poz verdi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, İl Yöneticileri, MHP İlçe Başkanları ile kalabalık partili topluluğu ve delegeler katıldı.

Divan Başkanlığına Antalya Milletvekili Mehmet Günal seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongreye gönderdiği mesajı Divan Başkanı Günal cep telefonundan okuyarak partililere seslendi. Faaliyet raporunun okunun onaylanmasının ardından İlçe Başkanlığına aday olan Talat Şeker ve Mehmet Özkanca adaylıklarına ilişkin konuşmalarda bulundu.

İlçe Başkan adaylarından Şeker'in kongrede aday olmayan İlçe Başkanı İlkay Özdemir'e ve diğer aday Mehmet Özkanca'ya hitaben eleştirisel sözlerine Divan Başkanı Günal zaman zaman müdahale etti. Konuşmasını tamamlayan Şeker'e partililer yoğun ilgi gösterdi. İlçe Başkan adaylarından Mehmet Özkanca'da Kdz.Ereğli'nin yaşadığı ekonomik sıkıntılara değindi ve çözümü için projeler hazırlayacaklarını belirtti.

KORKUTAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan'da konuşmasında, 'Bir hakkı teslim etmek üzere buraya çıkmış bulunuyorum. Bundan 11 yıl önce Milliyetçi Hareket Partisi'nde hiç kimsenin kalmadığı partimizin baraj altına düştüğü herkesin kendini başka limanlarda aradığı Milliyetçi Hareket Partisi'nin sahipsiz bırakıldığı bir noktada Ereğli ilçemizde ben bu partiyi sahipsiz bırakmam diyerek göreve talip olan ve bu görevi tamamladım, teslim ediyorum emanetimi diyen İlkay Özdemir'e İl Başkanı olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, ülkücülük budur. İlkay Başkan sen konuşulanlara aldırmayacaksın, sen rant peşinde koşmadın, çoluk çocuğunun rıskından arttırarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne verdin. Çek senet peşinde koşmadın' sözlerine tepki gösteren bazı partililer görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı.

İL BAŞKANLIĞINDAN ÇEKİLİYOR

Korkutan gazetelere çıkan internet haberlerinin altlarına gönderilen yorumların da çirkin olduğunu bu tür yorumların ülkücü harekete yakışmadığını belirterek sözlerine devam eden Korkutan, 'Biz kendi aramızda kavga ederken adamlar ihaleleri alıyorlar asgari ücretli işe aldıkları adamlardan 5 bin TL avanta alıyorlar işlerini yürütüyorlar. Onun için bundan sonra İlkay Özdemir Milliyetçi Hareket Partisi'nin birlik bütünlüğünü için çekildi burada ilçe kongresi ne olursa olsun Mustafa Korkutan'da çekiliyor. Siz o zaman bunu çok iyi değerlendirin partinin birlik ve bütünlüğünü sağlamak açısından bunu bir değer olarak görün' sözleri ile konuştu.

ETO DİYE YAFTALADILAR

Salonda tansiyonun yükselmesinin ardından divandan kalkarak kürsüye gelen MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'da partililere şu sözlerle seslendi:

Türk Milleti ne zaman birlik beraberlik içerisinde olmuşsa dünyaya hükmetmiş. Bugün hepinizin gördüğü artık sizin de bildiğiniz Ergenekon terör örgütü dedikleri bir teşebbüsü Ümraniye soruşturmasını ETO diye yaftaladılar. Ergenekon neydi bizim ortaya çıkışımızın destanı değil mi? Ona sesimiz çıkmadı. Şimdi hepimiz kullanıyoruz Ergenekon davası ne Ergenekon davası, böyle Ergenekon mu olur? Öbür taraftan biliyorsunuz partinin önüne geliyorsunuz Göktürk hitabeleri var. Onlardan bir tanesi diyor ki Eğer Çinlinin tatlı sözüne veya yumuşak ipliğine kanarsanız kızlarınız cariye oğlanlarınız köle olur diyor gittiğimiz nokta bu. Lütfen kendinize gelin.

BİR TARAFTA IRAK BİR TARAFTA SURİYE

Bir tarafta Irak'ta Türmenler katledilirken milyonlarca Müslüman katledilen sesi çıkmayan AKP hükümeti şimdi Suriye'de kalkmış burada Müslümanlar oluyor uçağımız düştü nato gelmiş. Aynı gün 10 tane şehidimizi geliyor 8 tanesi bir arada yavrularımız. Dünyada böyle bir millet yok. Ben başım dik gideceğim ağlamayacağım diyor şehit babası. 70 küsür yaşında adam ağlamayacağım diye yürüdük. Bir tane daha var vatan sağolsun diyor o noktalardan buralara gelmiştir. Bunun kurtuluşu milli birlik ve beraberlik içerisinde olmamızdır. Türk milletine biçilen misyon bunu gerçekleştirebilmek için yine o birlik ve beraberlik ruhuna Kurtuluş savaşındaki Kuva-i Milliye ruhuna Ergenekon ruhuna ihtiyacımız var. Evet biliyoruz bu yaftalardan dolayı mağduruz, ağır bir baskı var. Türkiye şuan diktatörlükle yönetiliyor. Bu baskıya karşı çıkmanın yolu gücümüzü birleştirmektir.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimleri 1 oy farkla Özkanca kazandı. 2 oy üzerinde 'Talat Şeker'in yanındayız' ifadesi üzerine bu oylar iptal olunca, 1 oy ile seçimi kazanacak olan Şeker, bu kez 1 oy ile seçimi kaybetti. Oylar iki kez sayıldı.