MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, ilçe başkanlarıyla yaptığı basın toplantısında, başta seçim süreci olmak üzere kamuoyunu ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulundu.

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Çaycuma İlçe Başkanı Mustafa Kaptan, Gökçebey İlçe Başkanı Ali Gücük, Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

ADAYLIK SÜRECİ

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan şöyle dedi:
Bu gün MHP ilçe başkanlarımızla birlikte 2014 Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimler öncesinde ilçelerimizde ilçe başkanlarımıza gelen adaylık müracaatları, bunun yanı sıra ilçe başkanlarımızla birlikte oluşturacağımız adaylarla görüşme komisyonları öncesinde istişare toplantımızı yapıp, Mayıs ve Haziran ayına kadar belirlenecek olan adaylık sürecinin istişaresini yapmak için bu gün bir araya geldik.

MHP MECLİSİ TAKİP ETMEYE BAŞLADI

Bu arada Zonguldak gündemine de dahil, partimizin görüşlerini açıklamak için bir araya geldik. Öncelikle 3 Mart 1992 yılında Kozlu müessesemizde yaşanmış olan elim kaza sonucu hayatını kaybeden 263 madenci şehidimiz şükranla ve minnetle anıyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Şubat ve Mart ayı içerisinde Zonguldak Belediye Başkanlığı tarafından belediye meclis toplantılarının yapılması ile ilgili partimize gelen başvuru, MHP'nin de içinde olacağı meclis toplantısına gelen mektupların da sizlerde takipçisisinizdir. MHP İcra Kurulları belediye meclisini takip etmeye başlamıştır. Bundan önce yaşanan hadiselerde gerek belediye meclis üyelerinin meclisi terk etmesi, gerek AK Parti Meclis üyelerinin mahkemeye taşıması süreçlerinde birlik ve beraberliği Zonguldak'ta sağlamak adına arkadaşlarımızı görevlendirdik. Dün aldığımızı izlenimlere göre Mart ayı belediye meclisi toplantısında olumlu bir havanın estiği, orada kardeşlik ortamının sağlandığı bizlere ulaşmıştır. MHP olarak Zonguldak'ta birlik ve beraberlik sağlanmadan temel sorunların çözülemeyeceği noktasındaydı. Bu noktada belediye meclis görev yapan arkadaşların olumlu havasından, beraber aldıkları kararlardan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum.

SICAK YEMEK İHALESİ

Sıcak yemek ihalesi hakkında konuşan Ayan, Son zamanlarda kamuoyunda yer alan, sıcak yemek ihalesi konuşuluyor. Bu konuyla ilgili öğrenci velilerimizin de bizlerden bir takım girişimler bulunmak suretiyle sorular sorduğu bizlere kadar ulaşmıştır. Burada yapılmış olan bir ihalenin tartışmasına açacak değiliz. Kamuoyunda bununla ilgili rahatsızlık oluştuysa, bizde Zonguldak kamuoyunun aydınlatılması ve bu konuda öğrencilerimizin ve velilerimizin seslenebileceği tek yer iktidar partisinin il başkanı ve milletvekilleridir. Buna son noktayı koyacak yerler, mevkii ve makamlar buralardır. Kendilerine konuyla ilgili Zonguldak'ı rahatlatacak. Yazılan ve çizilenlerin artık bir son bulacağı, bir şekle girmesini talep ediyoruz diye konuştu.

MAHKEME SONUCU İNTİKAL ETMEDİ

Beldelerin kapanması ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruları değerlendiren Ayan, şöyle dedi: İlçe başkanlarımızın Anayasa Mahkemesi'ne beldelerin kapanmamasıyla ilgili başvuruları olmuştur. Şu ana kadar bazı mahkemelerden bireysel başvuruların reddedildiği ile ilgili bilgiler aldık. Dolayısıyla bizim ilçe başkanlıklarımızla ve diğer ilçe başkanlarımıza mahkeme sonucu halen intikal etmedi. Önümüzdeki günlerde kararın çıkacağı noktasında bilgiler bize ulaşmaktadır. Eğer şekil diğer mahkemelerin verdiği karar gibi olursa beldelerin kapanmasının önüne geçilmeyeceği görülmektedir. Dolayısıyla son mahkemenin vereceği kararın da beklenmesi gerekmektedir. Bu konuda biz Anayasa Mahkemesi'nden Zonguldak'ın yapmış olduğu müracaatları bir an önce kararın verilmesi noktasında talebimiz olduğunu sizlerin aracılığıyla kamuoyuna paylaşmak istiyoruz.

İSTİFA SÜRECİ YAŞANDI

AR-GE Başkanının istifasını değerlendiren Ayan, Sizler de biliyorsunuz, bundan bir hafta önce bir il yöneticisi arkadaşımız partimizden istifasıyla ilgili kamuoyuna ve basına düşen istifa süreci yaşanmıştır. Bu arkadaşımız kendisinin ülkücülüğünden şüphe etmediğimiz, MHP'ye her dönemde faydası olan ve çalışan bir arkadaşımızdır. Yaptığımız İl yönetim kurulu toplantısında arkadaşımızın istifasını gündeme almayarak, il başkanı olarak da bu istifayı kabul etmediğimi kendime deklare ettim. Dolayısıyla arkadaşımız bundan sonraki partideki görevine, MHP'ye devam edecektir. Kendisiyle yaptığımız görüşmede bizleri kırmadı, MHP ve İl Başkanının emrinde olduğunu, partisi adına görevi yapacağını bizlere ifade etti. Böyle bir olumlu gelişme olmuştur. Kendisi yine MHP AR-GE Başkanı olarak çalışmalarına ve görevine devam edecektir dedi.