Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan yaptığı basın toplantısında, Hamdi Ayan ismi üzerinde uzlaştıklarını söyledi.

Zonguldak yapılacak olan MHP 10. Olağan İl Kongresi'nde Hamdi Ayan'ın bulunduğu tek listeyle gitme kararı aldındı.

"DEFALARCA GÜNDEME GELDİ"

MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan yaptığı açıklamada, Bu süreç içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönetmek üzere düşünce içerisine giren, partililerimizle istişare eden çok değerli iki partilimiz var idi. Bu defalarca gündeme gelmişti. Ancak gelinen son süreçte bizler MHP'nin geçmişteki tecrübelerinde de faydalanarak, çok listeyle seçime gitmesinin önümüzdeki dönemle ilgili olarak ta partimize fayda getirmeyeceği hususunda bir ısrar içerisindeydik.

UZLAŞMA SAĞLANDI

Partililerimizle yapmış olduğumuz istişarelerde ismi geçen her iki adayımızda bir birleriyle istişare ederek partililerle istişare ederek, tek listeyle seçime gidilmesi hususunda anlaşmış bulunmamaktadırlar. Bugünde her iki değerli partilimizin fedakârlıklarıyla bir sonuca ulaşmış durumdayız. Eski merkez ilçe başkanlarımızdan Hamdi Ayan, önümüzdeki Perşembe günün yapılacak olan seçimlerde, bizim ve Ülkü-Tek Başkanımız, eski milletvekili adayımız ve belediye başkan adayımız Saruhan Çınar destekleriyle birlikte tek liste ile seçime girecektir. Bu sonuç inşallah partimize hayırlı olacaktır. İl Başkanına seçileceği görevde başarılar diliyorum. Fedakârlıkta bulunan Saruhan abiye de teşekkürler ediyorum dedi.

HAMDİ AYAN RÜZGARI

Hamdi Ayan ise yaptığı açıklamada, Az önce il başkanımızın da ifade ettiği gibi MHP bütün sorunlarını kendisi içinde aşabilme kabiliyetine sahip bir partidir. Yapılacak olan 10. Olağan İl Kongresi öncesinde istişarelerini tamamlamıştır. Süreci sıkıntısız bir şekilde bize teslim etmesinden dolayı Mustafa Korkutan'a teşekkür ediyorum. Mustafa Korkutan bizim il başkanımızdır. O benim kardeşimdir, dostumdur. Her zaman için o bizim yanımızdadır. Bizde onun yanındayız. Saruhan ağabeyde bizi yormadan MHP'yi sıkıntıya sokmadan, Perşembe günü GMİS'te inşallah 10. İl Kongremizi tamamlayacağız. Dolayısıyla biz burada il yönetimini oluştururken, hem MHP içerisindeki birlik bütünlüğü gösterebilme adına, hemde Zonguldak'ımızın tamamımı kucaklayabilecek bir liste oluşturmaya çalışıyoruz. Zonguldak'a da katkı sağlamalarını diliyorum teşekkür ediyorum dedi.