Milliyetçi Hareket Partisi Alaplı İlçe Başkanlığının olağan genel kongresi Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını İl Başkanı Mustafa Korkutan’ın yaptığı tek liste ile gidilen Başkanlık seçiminde Başkan adayı İsmail Altay, İlçe Başkanlığına seçildi.

Kongreye MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, İlçedeki Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yöneticileri, CHP ve DP’li Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum kuruluşları ve Partililer katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe

Başkanı Mustafa Türk, Partiyi daha yüksek çıtaya yükseltecek ve gençlerinin önünü açmak için aday olmadığını belirterek, “Yeni yönetime gelecek olan arkadaşlarımızın partimizi daha iyi yerlere taşı yacağına inancımız tamdır” dedi. Başkan adayı  İsmail Altay’da konuşmasında ilçedeki her olumsuzluğun takipçisi olup, çözümü için alternatif üreten bir yönetim anlayışı ile yapılacak olan ilk seçimde Alaplı’da Milliyetçi Hareketin dinamizmini ve etkisini ortaya koyacaklarını kaydetti. Hem genelde hem de yerelde milletin çok acil derecede hizmete ihtiyaç duyduğunu  belirten Altay, “Alaplı’ya hizmet için, iktidar için çalışmaya başlayacağız. Gün birlik olup yeniden dirilme günüdür. Milliyetçi Hareket Partisi Mecliste grubu bulunan ve Türkiye’nin en köklü siyasal hareketlerinden biridir. Bu güç Alaplı’mız da da hissedilmelidir. Bizim dönemimizde 24 saat ulaşılabilecek bir yönetim oluşturulacak ve kök köy sokak sokak Alaplı’nın her noktasına ulaşılacaktır.  Bizler Alaplı’daki her olumsuzluğun takipçisi olup, çözümü için alternatif üreten bir yönetim anlayışı ile yapılacak olan ilk seçimde Alaplı’da Milliyetçi Hareketin dinanizmini ve etkisini ortaya koyacağız. Bu hareketi başlatan Başbuğ Alparslan Türkeş başta olmak üzere , bu davaya hizmet eden tüm ülküdaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Son ana kadar aday olacağı konuşulan eski İlçe Başkanlarından Summani Altun ani bir kararla adaylıktan çekildi.  Başka aday çıkmayınca tek aday olan İsmail Altay, oy çokluğuyla başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu Başkan İsmail Altay, Metin Mudanya, Erol Oktay, İsmet Akdeniz, İsmet Yazıcıoğlu, Celal Çelik, Arif Aktaş, Turgay Bozkurt, Şeref Kalaycı, Alptekin Yazıcıoğlu, Rıfat Şen, Engin Acar, Recep Oğuz, İsmail Çetin, Efkan Atar, Hasan Ören, Şeref Kaplancan.