Alaplı Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsmail Altay, 8 Kasım 2009 Pazar günü yapılacak olan Genel Kongrenin "Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat" sloganıyla kardeşlik çağrısında bulunarak yapılacağını bildirdi. 
"Varol Türkiye" adı altında gerçekleştirilecek ve teslimiyet karşı durma, kardeşlikte buluşma ve geleceği paylaşma zamanı olduğunun ifade edileceği kongreye tüm partilileri ve vatandaşları davet ettiklerini belirten Altay şunları kaydetti:
"8 Kasım Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek "Varol Türkiye" adı altındaki kongremiz geniş çaplı olarak hazırlanmıştır. Sonsuza kadar Varol Türkiye temasıyla 9. olağan büyük kurultayımız "Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat" sloganıyla kardeşlik çağrısında bulunarak yapılacaktır.
Genel Başkanımız " Teslimiyet karşı durma, kardeşlikte buluşma ve geleceği paylaşma zamanı olduğu ifade ederek Türkiye'nin her yöresinden vatandaşları partimizin 8 Kasım'da yapılacak kurultayına davet etti. Son günlerde memleketin her yerinden yükselen şuur ve heyecan bu uyanışın müjdesini vermektedir. Şimdi vatan, bayrağı, milleti ve bunlar uğruna kendini feda eden evlatlarımıza sahip çıkma ve bu duruşu gösterme zamanıdır. Şimdi teslimiyete karşı durma kardeşlikte buluşma ve geleceği paylaşma zamanıdır. MHP bu heyecanı, duygularını, düşüncelerini ve inancını tüm dünyaya duyurmak yüksek selse haykırmak ve " Teslimiyetçilerin yüzüne çarpmak" için hazırlıklarını tamamlamıştır.  Partinin inançlı, kararlı ve şuurlu mensuplarının yüreği Türk Milleti için atan, Kutlu vatan sevgisi ile çarpan, aziz şehitlerimizle sızlayan Türkiye'nin tamamını, köken, mezhep yöre ayırımı yapmaksızın kucaklamak için yola çıkmıştır.
"Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve yaşat" mesajıyla yurdun çeşitli yörelerinde açık hava toplantıları kongre sonrası yapılacaktır. 
Önümüzdeki dönem için yapılacak bu anlamlı buluşmaları büyük Türk Milletine gururla müjdeliyor. Kurultayı-mızın devletimize, Milletimize, partimize, demokrasimize Türk ve İslam Dünyasına ve insanlığa hayırlı olmasını Cenabı Allahtan dileriz."