Anayasa değişikliğini ön gören referandum sürecinde partiler, evet ve hayır yönünde kampanyalar başlatırken, MHP, “Hayır” oyunu ise verdiği promosyonlarla istiyor.
Yeni anayasanın değişikliği için başlayan referandum sürecinde partiler, “Evet” ve “Hayır” oyu için yoğun kampanya başlatırken, MHP Zonguldak İl Teşkilatı yaptırdığı promosyon çakmak, kalem ve broşür dağıtarak, “Hayır” oyu istedi. Sivriler beldesine giden MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz ve MHP Kozlu Belde Başkanı Ahmet Girgin, il, ilçe, belde yöneticileri halkla bir araya gelerek, referandumu anlattı. MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, referandumun AK Parti'nin güven referandumu olduğunu söyleyerek, “Hayır” oyunun atılmasını istedi. Beldede halkına seslenen Başkan Korkutan, “Türkiye'de şehit sayımız her geçer gün artıyor. 3 yıl içinde diğer hükümetler zamanındaki şehit sayısını aştık. AK Parti hükümeti zamanında her gün ortama 4 şehidimiz oluyor. Şehit sayımız artıkça Türkiye'nin durumunun ne olacağı da bizlere sorulur” diye konuştu.
Sivriler beldesinde halka seslenen MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, AK Parti'yi eleştirerek, “80 yılda kazanılan gelirimizi 8 yılda tükettiler. Eğer sadıktan 'Evet' çıkarsa milletvekillikleri düşen Emine Ayna ve Kamer Genç meclise geri döner. Biz PKK terör örgütünü bu memlekete misafir olarak mı davet ettik. Sizlerden tek isteğimiz var. Bu bir genel veya yerel seçim değil. Bu referandum başbakanın dediği gibi değil. Bu referandumun içinde tuzaklar var. Herkesin bu referanduma oy kullanmadan bir kez daha düşünmesini istiyoruz” dedi.