MHP İl Teşkilatı Kadın Kolları yönetici ve üyeleri, yaptıkları aşureyi, partililere dağıttı. 
Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner önderliğindeki kadın yönetici ve partililer, Hicri Muharrem ay nedeniyle kendi yaptıkları aşureyi partililere ikram etti.
Yalçıner, yaptığı açıklamada ise aşure yemeğinden örnek vererek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Yalçıner, Biliyorsunuz mübarek dört aylardan biri olan muharrem ayı içerisindeyiz. Muharrem ayı birçok olayların yaşandığı aylardan biridir. Çok önemli olaylar bu aydan yaşanmıştır. Dünyada acı ve tatlı olayla hep yananadır. Bu ayda aşure pişirilir.
Birçok çeşitli bakliyat konularak yapılan bu tatlının aslında insanlara verdiği çok güzel bir mesajda vardır. Ülkemizde insanlar arasında din, dil, ırk, mezhep gözetmeden birliğini korumalı ki bu ayrı kıymetler bir araya gelince bir millet, mutlu bir toplum meydana gelebilsin.
Bu ayda dualar edilmeli, sadakalar verilmeli yardımlaşma devam etmeli. Bizlerde mübarek muharrem ayına özel olan aşure etkinliğini düzenledik dedi. Yalçıner, tüm partililerin, bölge ve ülke insanının Muharrem ayını kutlayarak, herkesin rızkının bol olması temennisinde bulundu.