Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katılan il Başkanı Mustafa Korkutan 11 Ekim tarihinde yapılacak il kongresi öncesinde istişare toplantıları ile Zonguldak'ı kucaklayacak bir gayret içinde bulunduklarını söyledi.

MHP ilçe Başkanı İlkay Özdemir de, Ereğli'de işsizler ordusunun artmakta olduğuna dikkat çekerken, hükümetin "açılım" politikasını ise "Bunlara göre bizim şehitlerimizi şehit eden insanlara sayın demek çok güzel bir davranış, ama onlara sayın diyenleri kınamak çok kötü bir davranış" sözleriyle eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığının düzenlediği iftar yemeği dayanışma kültürü içinde gerçekleştirildi. İl Başkanı Mustafa Korkutan'ın da katıldığı yemek Keşan Restaurant'ta yapıldı.
il Başkanı Korkutan "Ereğli ilçe teşkilatımızın MHP Ereğli delegelerine ve yönetim kurulu üyelerine vermiş olduğu iftar yemeği münasebeti ile bir arada bulunuyoruz. Bu vesile ile hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. İlginize ve nazik davetinize teşekkür ediyorum. Bu yemeği tertip eden değerli Ereğli ilçe başkanım İlkay Özdemir hanımefendiye ve muhterem yöneticilerine MHP il teşkilatı adına şükranlarımı sunuyorum. Hepiniz hoş geldiniz ve şeref verdiniz" sözleriyle başladığı açılış konuşmasına şöyle devam etti:

8 KASIM DA KURULTAY
"Değerli dostlar kıymetli basın mensupları ramazan ayının maneviyatı içerisinde çok vaktinizi almadan bir iki mesele ile ilgili görüşlerimi beyan edip sizleri rahat bırakacağım. Biliyorsunuz MHP temmuz ayı itibariyle kongre sürecine başlamış bulunmaktadır. Bu doğrultuda ilçe kongrelerimizi ve Ereğli ilçe kongremizi tamamlamış oluyoruz. Allah nasip ederse, 11 Ekim tarihinde de MHP ilk kongresini yaparak 8 Kasım tarihinde yapılacak olan büyük kurultayımıza hazır hale Zonguldak'a getirmiş bulunacağız. Bizler il teşkilatı olarak MHP bundan sonra Zonguldak'ın tümüne hitap edebilecek. Zonguldak'ı kucaklayabilecek ve milliyetçi muhafazakâr kesimi kucaklayabilecek bir siyasi parti haline getirebilmek için gayret gösteriyoruz. Bu vesile ile de il kongremizden önce hem il delegelerimizle, hem ilçe teşkilatlarımızla hem bürokrat arkadaşlarımızla gerekli iştiraları yaparak, çok görüşlü bir sistemi MHP yönetimine oturtmaya gayret ediyoruz."
MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı İlkay Özdemir'de hem ilçe gerçekleri hem de ülke sorunlarıyla ilgili konuşmasında şunları söyledi:
Değerli arkadaşlarım kıymetli basın mensupları Ereğli ilçemiz görmüş oluyoruz ki yaşanmakta olan ekonomik sıkıntıları, ekonomik krizi artık fazlasıyla yaşamaya başladı. Bugün Türkiye'nin tamamını etkisi altına almış ekonomik kriz Ereğli'de tersaneler bölgesine baktığımız zaman bu bölgeyi nasıl etkilediğini görmemiz çok mümkün gözüküyor. Tersanelerde çalışan yaklaşık 4 bin işçi arkadaşımız işlerine son verilmiş durumda. Bir çok tersane kapatılmış iş yapamaz hale gelmiş durumda. Keza Erdemir'in sendikayla anlaşması sonucunda yüzde 35'lik bir maaş indirimine gitmesi sonucunda maalesef Erdemir'le ilişkimiz bu yüzde 35'lik maaş indirimini yüzde 50 den fazla vergileri ile beraber hisseder hale gelmiş durumda. Dolayısıyla esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor, memur hak ettiği zammı alamıyor, işçi hak ettiğini almak şöyle dursun maaşı düşürülüyor ve birçok bölgede de işçilerimiz işten çıkarılmak fabrikaları tersaneleri kapatılmak suretiyle işsiz kalıyorlar.
Dolayısıyla işsizler ordusu Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi Ereğli'mizde' de maalesef gün geçtikçe daha da artar bir vaziyete geliyor. Böyle bir ortamda ülkeyi yönetenler ne yapıyor? Böyle bir ortamda ülkeyi yönetenler bunlarla uğraşmak dururken Türkiye'nin üniter yapısını bölmenin, parçalamanın telaşına düşmüş durumdalar. Ülkenin bu güne kadar vermiş olduğu şehitlerin hesabını sormayı kendilerine vazife edilmesi gerekenler maalesef onların kanının üzerinde oturmayı kendilerine görev bilmiş durumdalar. Bugün Ereğli'miz de, Zonguldak'ımızda birçok güneydoğu bölgesinden şehitler gelmeye devam ediyor. Evvelki gün yine 4 arkadaşımız asker arkadaşımız şehit oldu. Bütün bunları görmezden gelenler maalesef sözde bir Kürt açılımı yapmak suretiyle iktidara gelmeden önce ABD' ye ne söz verdilerse bugün onun faturasını kesmeye o sözleri yerine getirme gayreti içerisine girmiş durumdalar. MHP' nin bunların 6 seneyi geçen iktidarları boyunca yapmış oldukları uyarıları dikkate almayanlar bugün bu faturanın hesap kesim tarihinin geldiğini görüyorlar ve bunu gerçekleştirmeye gayret gösteriyorlar.  Ve bunun önünde duran buna dur diyen MHP'yi ve MHP'nin sayın genel başkanını bu süreci tıkamakla sözde dostluğu, kardeşliği yok etmekle suçluyorlar. Bunlara göre bizim şehitlerimizi şehit eden insanlara sayın demek çok güzel bir davranış, ama onlara sayın diyenleri kınamak çok kötü bir davranış.
Bunlara göre vatanı bölmek Amerikanın projelerini uygulamak çok iyi bir davranış, ama bunlara dur demek genelkurmayı uyarmak devletin bürokratlarını uyarmak devletin siyasetçilerini uyarmak devletin başı olan Cumhurbaşkanı'nı uyarmak bunlara göre çok kötü bir şey. Böyle bir ortamda Türkiye kara bir uçuruma doğru sürüklenmektedir. MHP tüm teşkilatlarıyla ve sayın genel başkanıyla bunun önünü almaya gayret etmektedir. Nitekim 2 haftadır sayın genel başkanımız uğraşmış didinmiş mücadele etmiş gerekirse tüm randevuları milletten aldığı güç ve destekle sorumluluk bilinci içerisinde ret etmiş ve bunları Allaha şükürler olsun birer geri adım attırmak genel başkanımıza ve MHP ye nasip olmuştur."