Milliyetçi Hareket Partisi'nin 40. yıl etkinlikleri kapsamında Memurlar Lokali'nde kaynaşma yemeği düzenlendi. Yemeğe, MHP Zonguldak Teşkilatı'nın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Osman Çakır, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçınbey, Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, Belediye Başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.  
MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, açıklamalarıyla kimseyi töhmet altında bırakmak istemediklerini söyledi. Korkutan, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) MHP sayesinde terör örgütü yakınlarını işe almadığını öne sürdü. Korkutan, "Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum. Şehit oğlu diyerek şehit yakını diyerek işe almaya çalıştınız. Ben açıklamayı yaptım. 'Bunlar sağlık kurulunda. Bunları işe aldınız mı, almadınız mı' Tüm müesseselerin arşivlerini kapattınız. Kapılarına kilit vurdunuz. Gerekli işlemleri yaptınız. Şimdi de açıklama yapıyorsunuz diyorsunuz ki, 'Bunların 4 tanesi işe alınmadı. Bazıları çalışmıyor, çalışamaz raporlu.' Bunları işe alacaktınız MHP ensenize yapıştı vazgeçtiniz. Bunu niye söylemiyorsunuz. Şimdi size teşekkür ediyoruz. Yarın başkalarını işe almaya çalışacaksınız, MHP yine ensenizde olacak. Arşivleri kilitleseniz de asma kilitler sizi kurtaramaz. Herkesin bir hesabı var. Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var milletin de bir hesabı var. Bu şekilde bu tartışmayı da sona erdirmek istiyoruz. Bu evrakları önlerine koyarız. Çok istiyorlarsa savcılıklara bizi şikayet etsinler, onların önüne de bu belgeleri koyarız."
DEMOKRATİK AÇILIM   
Türkiye'nin yaşadığı ortamın ortada olduğunu ifade eden MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, iktidar partisinin Türkiye'yi düze çıkarmakla görevli olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın çizdiği tabloyla durumu toz-pembe gösterdiğini öne süren Uslu, "Türkiye'de yaşanan bir süreç var. Demokratik açılımdan bahsediliyor. Ve deniliyor ki, 'Silahlar susacak. Şehit cenazeleri gelmeyecek. Artık analar ağlamayacak. İnsanlar daha iyi standartlarda yaşayacak. 9 bine yakın şehit vermişiz. Türk İnsanı bu açılımdan kendine uygun bir şey bekledi. Ama ortaya somut bir şey konulmadı. En son konu Meclis'e (TBMM) taşındı. Başbakan da ortayı germekten başka bir işe yaramadı. Belde belde, il il gezerek 'barış' adı altında insanlara bir şeyler anlattılar. Ama ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 
MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın ise, vatandaşların ekonomik krizden etkilendiğini söyledi. Yalçın, İnsanların kriz nedeniyle bunalıma girdiğini savundu. Yalçın, "Geçen günlerde Tokat'ta yedi gencimiz şehit edildi. Türkiye 'açılım' savsatası ile karanlığa sürükleniyor" şeklinde konuştu. 
"MHP İYİ Kİ VAR"
Ülkenin zor günlerden geçtiğini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Osman Çakır, MHP'nin olmadığı bir ülke düşünemediğini ifade etti. Aradan geçen 40 yılda haksızlıklarla, adaletsizliklerle mücadele ettiklerini söyleyen Çakır şunları söyledi:
"İstikbalini bu uğurda kaybedenlerimiz var. Sizlerin varlığı, bu kutlu manevi destek fevkalade önemlidir. Türkiye'nin ne olacağına karar verecek olan sizlersiniz. Sorumluluğu üstlenmesi gereken bu milletin kendisidir. Sonunda tercih milletin olacaktır. Demokraside bu tercihin yapılacağı yer seçimlerdir. MHP, ne yaptığının farkındadır. Bu sorumluluğun ne kadar ciddi olduğunun da farkındadır. MHP bugün dünya standartlarında, batı demokrasiyle ölçülendirildiğinde en demokratik bir parti olduğunu göstermektedir. Saydam bir partidir. Prensiplerini olduğu gibi aktaran tek partidir. MHP, iktidarların demokratik bir düzende değişmesine inanan bir partidir. MHP, askeri ve sivil darbeciliğe inanmayan bir partidir. MHP'nin hiç kimseye borcu yoktur. MHP, cemaat, vakıf ve derneklere dayanmaz." 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde MHP'li 69 milletvekilinin "destan yazdığını" söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, "Mecliste iki hükümeti götürecek kapasitede güce sahibiz. 69 milletvekili ile destan yazıyoruz. Yeter ki hükümeti kurabilmek sayısına ulaşalım" ifadelerini kullandı.